Ben, TYT ve AYT'nin sıfır matematik bile olsa, bölüm fark etmeksizin (sözelci, dilci, sayısalcı, eşit ağırlıkçı) gerekli çalışmayla birkaç ay içerisinde tamamen bitirilebileceğini düşünüyorum. Çünkü bu sınavlar lise düzeyinde sınavlar; gerçekten gerekli eforu sarf edenler hakkını alabilecek şekilde hazırlanıyor. Bu sınavlar, örnek olarak, YKS'deki YDT sınavından daha zor olan YDS sınavının akademik İngilizceyle hiçbir alakası yok. Ben 11. sınıf öğrencisiyken YDS-YDT falan inanılmaz rahat çözüyordum çünkü hatırı sayılır bir temelim vardı. Ama kitap çevirisiydi, GRE sınavları falan. Bunlara ilk adımımda akademik İngilizcenin ne olduğunu ilk elden görmüş oldum; yani kitapları açtığım gibi kapatmıştım bu tür şeylere ilk başladığımda.
Ancak TYT ve AYT, gerçekten bilinçli çalışanın, sorumluluğunu bilenlerin hakkını alacağı bir sınav. Ha zor konu hiç mi yok dersen, var ama bu göreceli bir kavram. Geometri ve fonksiyonlar çalışırken kendimi gerizekalı gibi hissediyordum gerçek anlamda. Herkes yapıyor da bir ben mi yapamıyorum, bende mi sıkıntı var, bu kadar saat boşuna mı çalıştım diyordum doğrusu, harbiden canımı sıkıyordu ama çalışmayı bırakmadım ve onları da aradan çıkarttım bir şekilde. TYT'yi daha erkende bitirebilirsin ben diyeyim üç ay, sen de dört ay her şey dahil diyorum, bak bunu ama ne zaman bitirdiğin değil nasıl bitirdiğin önemli. Konuları bitirmek için bitirme, öğrenmeye bak derim ama dediğim gibi, TYT aşırı zamanını almaz, gerektiği gibi emek verirsen.
Altuğ Hocanın kitapları:
https://www.bizimkimyamizyayinlari.com/urun/tyt-fizik-seti-2023 Almayı düşünmüyorsan deftere not alarak ilerleyip 345 üzerinden soruları çözebilirsin.