Notlarla çözeceğim, daha kolayıma geldi. İlk 12 konu dediğimKapsıyor hocam ilk konuları. Kitabı isterseniz üzerindeki notlarla çözün isterseniz hocayla beraber gidin.
şu kampı kapsıyor mu anlamında
Notlarla çözeceğim, daha kolayıma geldi. İlk 12 konu dediğimKapsıyor hocam ilk konuları. Kitabı isterseniz üzerindeki notlarla çözün isterseniz hocayla beraber gidin.
Notlarla çözeceğim, daha kolayıma geldi. İlk 12 konu dediğim
Notlarla çözeceğim, daha kolayıma geldi. İlk 12 konu dediğim
DGS'nin sayısalı eski sistem, yeni nesil soru yok. İşlemi veriyor, sen de çözümlüyorsun. Ama AYT'de yeni nesil çok kafa karıştırıyor. Ben de Makinenin stajını vereceğim, şimdi DGS kovalıyorum.Merhaba, 11. sınıf makine CNC öğrencisiyim. Seneye sınava gireceğim ve birkaç soru sormak istiyorum. Şu an sayısal dersler görmüyorum. Zaten sayısal da temeli dahi olmayan biriyim. Lakin sözelim çok iyidir. Bundan dolayı 4 yıllık üniversite kazanan bi' tanıdığım "Sayısalın olmadan 4 yıllık kazanamazsın, TYT'ye gir ve 2 yıllık oku geç." demişti. Sizce dediği gibi yapıp, 2 yılın sonunda DGS'ye girmem mantıklı mı olur? Çünkü DGS'nin sayısalı kolay diye biliyorum.
Yani kısacası: Sayısalımın temeli bile yok, yabancı dilim var ve sözelim güzel. Sınava neredeyse 1 sene kaldı.
1 sene boyunca sayısal temelden başlayıp AYT'ye çalışmak mı? Yoksa 2 yıllık makine bölümü için TYT girip, 2 yıl okuduktan sonra DGS'ye girmem mi daha mantıklı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hocam ben DGS'den vazgeçtim. Çünkü DGS ile makine mühendisliği bölümünü kazansan bile orada daha zor matematik göreceksin. Yani matematik gerçeğinden kaçmak yerine şimdiden çalışmaya başlayarak yenmeye karar verdim.DGS'nin sayısalı eski sistem, yeni nesil soru yok. İşlemi veriyor, sen de çözümlüyorsun. Ama AYT'de yeni nesil çok kafa karıştırıyor. Ben de Makinenin stajını vereceğim, şimdi DGS kovalıyorum.
Yaşamazsın aksine senin yararına olur çünkü müfredatın hafifletileceği söz konusuydu son zamanlarda ancak kesin olarak netleşmiş değil. Çalış yani hiçbir sıkıntı olmaz o anlamda.Hocam ben DGS'den vazgeçtim. Çünkü DGS ile makine mühendisliği bölümünü kazansan bile orada daha zor matematik göreceksin. Yani matematik gerçeğinden kaçmak yerine şimdiden çalışmaya başlayarak yenmeye karar verdim.
@BLSP Hocam ben Türkçe ve Matematik TYT'ye başladım ama sizce doğru mu yaptım? Çünkü ben sınava 2025'te gireceğim ama 2024 TYT kamplarını izliyorum. Müfretad değişir mi? Sizce 2025 TYT'sine şimdiden başlayıp 2024 yazına kadar bitirip sorular çözmek ya da yazın başlamak mı daha mantıklı? Yani kısacası 2024 senesinin kamplarını, konularına çalışsam 2025'te gireceğim sınavda sıkıntı yaşar mıyım?
Hocam, Benim Hocam ve Altuğ Güneş kanallarından fen kampını izlerken deftere not alarak mı ilerlemeliyim, yoksa kampın ders notu kitaplarını alıp üstünü çizerek mi?Yaşamazsın aksine senin yararına olur çünkü müfredatın hafifletileceği söz konusuydu son zamanlarda ancak kesin olarak netleşmiş değil. Çalış yani hiçbir sıkıntı olmaz o anlamda.
Hocam Benim Hocam ve Altuğ Güneş kanallarından fen kampını izlerken deftere not alarak mı ilerlemeliyim, yoksa kampın ders notu kitaplarını alıp üstünü çizerek mi? Maddi olarak alacak imkanım var ama Altuğ Güneş Hoca'nın ders notu kitabını bulamadım, siz biliyorsanız linkini atabilir misiniz? Ayrıca ben daha öncesinde hiç deneme yapmadım ama daha çok EA kavrayabilen biriyim, istediğim bölüm Makine Mühendisliği, sayısal. Sizce beni zorlar mı? Bir de yaza kadar TYT'i komple bitirip, güzelce sorularla pekiştireceğim. Mert Hoca'nın mat tyt kampında ve Eyüp B'nin öğreniyorum-gelişiyorum kampında geometri anlatımı yok, sanırım geometri konusu için ekstra kanal ve kamp bakmam gerekecek. O yüzden yaza kadar TYT bitirip yazın Kenan Kara ile TYT-AYT geometriyi bitireceğim. 12. sınıfta 3 gün akşama kadar staj yaparak boş günlerimde AYT çalışarak sayısal kazanabilir miyim?
Hocam TYT'yi dediğiniz gibi bitirmek için değil, öğrenerek ve kolay-orta-zor seviyeli soru bankalarıyla pekiştirerek devam edeceğim için yaz tatiline kadar sürer diyorum. Benim anlamadığım şey geometri. Geometri için üstte yazdığım gibi ayrı kamp mı izlemeliyim? Çünkü Mert Hoca'nın TYT kampında yok. Neyse, sanırım tüm TYT'yi gerçekten yaz tatiline kadar kolay-orta-zor sırasıyla geliştirerek bitireceğim. Ondan sonra yaz tatilinde TYT-AYT geometri kamplarına bakarım.Ben, TYT ve AYT'nin sıfır matematik bile olsa, bölüm fark etmeksizin (sözelci, dilci, sayısalcı, eşit ağırlıkçı) gerekli çalışmayla birkaç ay içerisinde tamamen bitirilebileceğini düşünüyorum. Çünkü bu sınavlar lise düzeyinde sınavlar; gerçekten gerekli eforu sarf edenler hakkını alabilecek şekilde hazırlanıyor. Bu sınavlar, örnek olarak, YKS'deki YDT sınavından daha zor olan YDS sınavının akademik İngilizceyle hiçbir alakası yok. Ben 11. sınıf öğrencisiyken YDS-YDT falan inanılmaz rahat çözüyordum çünkü hatırı sayılır bir temelim vardı. Ama kitap çevirisiydi, GRE sınavları falan. Bunlara ilk adımımda akademik İngilizcenin ne olduğunu ilk elden görmüş oldum; yani kitapları açtığım gibi kapatmıştım bu tür şeylere ilk başladığımda.Ancak TYT ve AYT, gerçekten bilinçli çalışanın, sorumluluğunu bilenlerin hakkını alacağı bir sınav. Ha zor konu hiç mi yok dersen, var ama bu göreceli bir kavram. Geometri ve fonksiyonlar çalışırken kendimi gerizekalı gibi hissediyordum gerçek anlamda. Herkes yapıyor da bir ben mi yapamıyorum, bende mi sıkıntı var, bu kadar saat boşuna mı çalıştım diyordum doğrusu, harbiden canımı sıkıyordu ama çalışmayı bırakmadım ve onları da aradan çıkarttım bir şekilde. TYT'yi daha erkende bitirebilirsin ben diyeyim üç ay, sen de dört ay her şey dahil diyorum, bak bunu ama ne zaman bitirdiğin değil nasıl bitirdiğin önemli. Konuları bitirmek için bitirme, öğrenmeye bak derim ama dediğim gibi, TYT aşırı zamanını almaz, gerektiği gibi emek verirsen.
Altuğ Hocanın kitapları: https://www.bizimkimyamizyayinlari.com/urun/tyt-fizik-seti-2023 Almayı düşünmüyorsan deftere not alarak ilerleyip 345 üzerinden soruları çözebilirsin.
TYT için gerçekten çok soru çözmene gerek yok. Tüm derslerden (Sosyal için sadece Coğrafya diğer sosyal dersleri için gerek yok) bir soru bankası çözüp konuyu iyice öğrenince branş denemelerine geçmen daha geliştirici olur hadi Matematik için taş çatlasın 2 tane soru bankası çöz yine branş denemelerine başla derim çünkü bir yerden sonra bütün kitaplar üç aşağı beş yukarı aynı soruları soruyor müfredat belli, kazanım belli. Evet Geometri için farklı bir kanal izleyebilirsin hangisi sana uygun geliyorsa. Mezuna bırakmamanı tavsiye ederim ki zaten TYT'yi bitirdikten sonra TYT'yi denemelerle, konu tekrarlarıyla götürürsün geri kalan zamanında da AYT'yi hayli hayli bitirirsin önünde bir yıldan daha da uzun bir zaman var temelini güzel atarsan AYT'de de karşılığını görürsün.Hocam TYT'yi dediğiniz gibi bitirmek için değil, öğrenerek ve kolay-orta-zor seviyeli soru bankalarıyla pekiştirerek devam edeceğim için yaz tatiline kadar sürer diyorum. Benim anlamadığım şey geometri. Geometri için üstte yazdığım gibi ayrı kamp mı izlemeliyim? Çünkü Mert Hoca'nın TYT kampında yok. Neyse, sanırım tüm TYT'yi gerçekten yaz tatiline kadar kolay-orta-zor sırasıyla geliştirerek bitireceğim. Ondan sonra yaz tatilinde TYT-AYT geometri kamplarına bakarım.
Benim tek korktuğum şey 12. sınıfta haftanın 3 günü akşama kadar staj yaparak AYT'yi nasıl bitirip, 345-3D seviyelerinde sorular çözeceğim. Mezuna mı kalmak daha mantıklı, yoksa 3 gün staj, staj olmayan günlerde ise okuldan eve gelince direkt ders çalışmak mı daha mantıklı kararsızım. Haftaya AMP'den ATP'ye geçmeyi deneyeceğim. Eğer geçebilirsem stajı yaz aylarında yaparım ve 12. sınıfta AYT'yi çalışırken rahatlarım diye düşünüyorum.