Makine Mühendisi için DGS mi AYT mi daha kolay olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkay0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 103
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    ayt dgs tyt
Coğrafya için kamp kitabı almana gerek yok hocayı izledikten sonra soru bankası üzerinden testleri çözmen yeterli. Görece olarak zor konular (Dünya'nın hareketleri, eğim hesaplama) üzerinde çok durma çünkü TYT'de sanırsam çok çıkmıyor bu konular ve zor konular doğrusu ama fikir sahibi ol yani genel olarak. Onun haricinde Coğrafya için çok ekstra bir şey yapmana gerek yok. Fizik için Altuğ Hoca'nın kamp setini alacaksan ekstra bir branş denemesi almana gerek yok setin içinde geliyor deneme. TYT genel deneme içinse ilk etapta 345, Metin, Bilgi Sarmal gibi yayınları öneririm ama bu konuda ki tavsiyem şu genel deneme olarak ne bulursan çöz Eyup hocanın VDD kampı gerçekten çok geliştirici o dediklerini bitirdikten sonra can kulağıyla dinleyip, hakkını vererek çözeceksen katıl zararı değil faydası olur ama bu sana bağlı yani dediğin gibi 345 ve bahsettiğin videoları bitirip de geçebilirsin branş denemelerine VDD kampını da tekrar için izleyebilirsin bu tamamen sana kalmış bir şey. Şu ilk zamanlar Türkçe dil bilgisi ve Matematik ilk 12 konuyu hallet gerisi geliyor zamanla.

Matematik için Mert Hoca bu sene Zero Matematik diye aşırı temel 120 adımlık kısa videolarla bir kamp yapmış, sizce başlamaya değer mi? Keşke bu kampı Hiç Matematik kitabını almadan önce görseydim. Kampın başlangıcını izledim, açıkcası Hiç Matematiği iade edip (kutusunu attım iade edebilirmiyim bilmiyorum) bu kampa başlayasım geldi, İlk 12 konuyu vs. çok güzel işlemiş.

Son düzenleme:
Hiç Matematik'de aynı işlevi görüyor hiç gerek yok bence başlamana. Hiç Matematik kitabını üzerindeki notlarla beraber bitirip direkt olarak TYT kamplarına, 345'e falan başlayabilirsin.

Hiç Matematik'de aynı işlevi görüyor hiç gerek yok bence başlamana. Hiç Matematik kitabını üzerindeki notlarla beraber bitirip direkt olarak TYT kamplarına, 345'e falan başlayabilirsin.
Hocam anlatım videolarıyla ilerleyince daha kolayıma geliyor, tek başıma oturup sadece soru çözmek biraz sıkıcı. Mert Hoca'nın Zero Matematik kampına bakarsanız Hiç Matematik ile aynı işlev fakat video anlatımları Hiç Matematik'ten daha iyi. Trendyol'dan almıştım, orijinal kutusu olmadan iade kabul ederler mi?

Sınavın büyük bir kısmı soru çözmek buna alışmalısın. Konu anlatımında hocanın anlattığı birse soruyu kendin çözmeye çalıştığında sorunun anlattığı üçtür. Hoca anlatırken videoyu durdurup soruları kendin de çözeceksen dediğin gibi yapabilirsin.

Öyle yapacağım, zaten kampın başlangıcında öyle yapmamı söylüyor. Mesela rasyonel sayıları 3 videoda anlatıyor, soruları ben çözüyorum. Sonra ise 3 video ile benim çözdüklerimi yapıyor. Baya hoşuma gitti ama Hiç Matematik kitabını orijinal kutusu olmadan iade edebilir miyim sence?

Kitap sağlamsa tabii ki iade edebilirsin.

Orasını bilemiyorum satıcıyla iletişime geçin yardımcı olurlar mutlaka.
Hocam orijinal kutusu ve faturası olmadan iade edemiyormuşum. Neyse yarından itibaren Türkçe dil bilgisi ve Hiç Matematik üzerinden ilk 12 konuya başlıyorum.

@BLSP Hocam size bi soru daha soracağım. Ben bu dönemin başına kadar OBP'nin YKS sıralamasını etkilediğini bilmiyordum. Bundan dolayı 9 ve 10. sınıfı çok önemsemedim, ikisinin ortalaması 64 geliyor. Bunun çok fazla etkileyeceğinden haberdar değildim ve bu sene öğrenince fazlasıyla canım sıkıldı ve düzeltmem gerektiğini anlayınca sınavlara çalıştım. Fakat temelim olmadığı için max 77 ortalama yapabildim. Yani uzun lafın kısası toplam OBP'yi max 70 yapabileceğim gibi. İstediğim bölüm sayısal olduğu için bu beni baya etkileyecek. Sizce makine mühendisliği isteğim bir hayal mi?

Daha yeni öylesine bir tane TYT Türkçe denemesi yaptığımda -hiç çalışmadan- 26 net yaptığımı fark ettim. Sözel ve Eşit Ağırlıkta iş imkanlarının kötü olduğunu biliyorum ama Sizce Sözel veya Eşit Ağırlık yönelmeli miyim?

Eğer OBP puanım yüksek olsaydı makine mühendisliğini kazanabileceğine umudum vardı. Okuduktan sonra iş imkanım çok rahat olacaktı, makine konusunda çevrem bol.

Sizce ne yapmalıyım, EA veya Sözel yönelsem iş bulabilir miyim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…