@Berkay0 AutoCAD, solidworks tarzı programlar benim bölümüm için önemli. O sebeple mezun olmadan önce öğrenmem lazım. O kadar erkenden onları görmen bayağı iyi olmuş. YouTube'da biraz araştırırsan neler öneriliyor görürsün. Bir sürü video vardı sanırsam. Solidworks'ün tek sıkıntısı lisans. Onu da olmazsa korsan olarak indirip öyle öğreneceğim ben.

@Berkay0 AutoCAD, solidworks tarzı programlar benim bölümüm için önemli. O sebeple mezun olmadan önce öğrenmem lazım. O kadar erkenden onları görmen bayağı iyi olmuş. YouTube'da biraz araştırırsan neler öneriliyor görürsün. Bir sürü video vardı sanırsam. Solidworks'ün tek sıkıntısı lisans. Onu da olmazsa korsan olarak indirip öyle öğreneceğim ben.
Ben de Solidworks yüklü, hoca USB'den vermişti. Bunları erkenden öğrendim ama makineleri kullanmayı sevemiyorum. Senin bölümun neydi?

1706883934603.webp

@Qhan hocam ben 11. sınıfta CNC bölümünde böyle basit programlar yazıyorum. Açıkcası tek sıkılmadığım bu attığım torna cnc programları ve çizim uygulamaları. Siz böyle şeyler görüyor musunuz? Ya da yöneleceğiniz yazılımda mı göreceksiniz bunu?

Son düzenleme:
@Berkay0 Ben böyle bir şey görmedim. Bölüm. Makine mühendisliği düz olarak.
CNC oluyor hocam bu. Makinenin bir dalı. Belki yazılıma geçtiğinizde programlama yaparsanız böyle şeyler göreceksiniz ama çok basit.

@Qhan hocam bu arada siz hangi ünversitede okuyorsunuzda o kadar zorlayıcı dersler görüyorsunuz? Birkaç yıl önce manisa'da okuyan biriyle konuşmuştum, o zorlamadığını söylemişti.

Son düzenleme:
@Berkay0 Uludağ, derslerin birkaçı hariç diğerleri o kadar zorlayıcı değil zaten ki 1 günde halledebiliyorum sınav için, uğraştırıcı olanları oluyor fakat düzgün çalışılarak onlar da geçilirler. Bölüme, matematiğe ve o tarz şeylere uzak birinin onlarla uğraşması daha da zorlar. Benim zor olduğunu düşündüşüm dersler şimdilik; akışkanlar mekaniği, ısı transferi, termodinamik 1-2. Kitaplarım yanımda değil tatil sebebi ile fakat müsaitken bulabilirsem birkaç örnek atabilirim.

@Berkay0 Uludağ, derslerin birkaçı hariç diğerleri o kadar zorlayıcı değil zaten ki 1 günde halledebiliyorum sınav için, uğraştırıcı olanları oluyor fakat düzgün çalışılarak onlar da geçilirler. Bölüme, matematiğe ve o tarz şeylere uzak birinin onlarla uğraşması daha da zorlar. Benim zor olduğunu düşündüşüm dersler şimdilik; akışkanlar mekaniği, ısı transferi, termodinamik 1-2. Kitaplarım yanımda değil tatil sebebi ile fakat müsaitken bulabilirsem birkaç örnek atabilirim.
Atarsanız sevinirim. Meslek lisesinden dolayı bölümü fazlasıyla tanıyorum. Fakat biz sayısala dair neredeyse parçaların ölçüsü dışında bir şey görmüyoruz.

@Berkay0 Hocam.. parçadan fazlası var. Onların mukavemetinin , dinamiğinin hesabı var. Var da var. Müsaitken örnek sorular atarım.

@Berkay0 Hocam.. parçadan fazlası var. Onların mukavemetinin , dinamiğinin hesabı var. Var da var. Müsaitken örnek sorular atarım.
Hocam siz böyle dedikçe yavaş yavaş DEU YBS'ye kayıyorum. Ben okulda haftada 2 gün makine görüyorum, toplam 17 ders. 4 ders SolidWorks, 3 ders 3d yazıcı, 5 ders cnc torna program yazma ve kalan 5 ders ise CNC Torna makinesinde programladığımız parçaları yapıyoruz. Fakat senin dediğin sayısalın s'sini görmüyoruz.

1706895482911.webp

İnternette dediğiniz mukavemet hesabi ile ilgili video buldum, bu mu?

@Berkay0 Ne yalan söyleyeyim hocam mukavemeti geçen sene aldım. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Bu yönteme dair. Moment alıp kuvvetlerden yürüyorduk biz ki dinamik hesabı ayrı çileydi. Kitaptan çektiğim geçen seneye ait olan birkaç şey atayım:

IMG_20240202_204910_935.webp IMG_20240202_204917_742.webp IMG_20240202_204930_350.webp
Ayrı olarak Saadettin Kapucu mekanizma tekniği, hız analizinde karmaşık sayılar yöntemine bakabilirsiniz. Basit oldğunu düşündiğim bir yöntem bu. Bu dönem derslerime ait kitaplar yurtta olduğu için ancak 1 ay sonra atabilirim. Isı transferine ait kanal var mı bilmiyorum.

Üstte attığım SSteki sorular basit duruyorlar evet fakat her bir sisteme göre değişe çözüm yöntemleri var ve sistemler fazla. O sistemin ne sistemi olduğunu belirle vs derken ben pek çözemem bu dersi. O sebeple bölüme yatkınlık da önemli.

@Berkay0 Ne yalan söyleyeyim hocam mukavemeti geçen sene aldım. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Bu yönteme dair. Moment alıp kuvvetlerden yürüyorduk biz ki dinamik hesabı ayrı çileydi. Kitaptan çektiğim geçen seneye ait olan birkaç şey atayım:

Eki Görüntüle 15801Eki Görüntüle 15803Eki Görüntüle 15804
Ayrı olarak Saadettin Kapucu mekanizma tekniği, hız analizinde karmaşık sayılar yöntemine bakabilirsiniz. Basit oldğunu düşündiğim bir yöntem bu. Bu dönem derslerime ait kitaplar yurtta olduğu için ancak 1 ay sonra atabilirim. Isı transferine ait kanal var mı bilmiyorum.

Üstte attığım SSteki sorular basit duruyorlar evet fakat her bir sisteme göre değişe çözüm yöntemleri var ve sistemler fazla. O sistemin ne sistemi olduğunu belirle vs derken ben pek çözemem bu dersi. O sebeple bölüme yatkınlık da önemli.
Hocam ailemin isteği ve eşit ağırlık okuyup işssiz kalma korkumdan dolayı makine mühendisliği okumayı karar verdim. Ben şimdi meslek lisesi mezunu olacağım için MTÖK muhabbeti var. Makine mühendisliği MTÖK kontenjanı ile Marmara'da okunur mu?