mustaf

Becerikli
Yer
İzmir
Arkadaşlar selam. Konuya hızlıca giriş yapayım. Ben Makine Mühendisliği okumak istiyorum yurt dışında başta İtalya olmak üzere ve bayağıdır çalışıyordum zaten fakat babam veteriner. Bu sebeple aklımda veterinerlik okuyup kendi çiftliğimizde çalışmak var aklımda ama emin olamıyorum sonuçta hayata 1 defa geliyoruz emin olamıyorum. Siz ne yapardınız? Tabii ki herkesi hayatı farklı sadece merak ettiğim için konu açmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de veterinerlik istiyorum. Bu meslek hakkında öğrendiğim tek şey var; o da öyle basit bir hayvan sevgisi veya "yaparım" mantığıyla seçilmeyeceği. Dersleri çok zor ve cinsmiş sanırım.

Macera yasamak istiyorsan makine oku ama hazir gelirin oldugu bir yer ve hayvanlari sevdiginden eminsen veterinerlik okumani oneririm. Onun haricinde asla ailen icin hayatina yon vermemelisin cunku onlar goctukten sonra sen tek kalacaksin ve hayat sartlari cok zor.

Çok ayrı meslekler. Hayatını bilmediğim için net yorum da yapamıyorum. Bu tarz sorularda geleceği düşünmek de önemli. Mesela makine mühendisliği okursan kendini nerede görürsün? Veterinerlik yaparken mutlu olur musun?

Veterinerlik yaparsan işin hazır anladığım kadarıyla. Bu tarz kriterlerde önemli. Kendi ilgi alanına göre karar vermelisin. Sırf iş imkanı var diye mutlu olmayacağın bir mesleği yapma. Bu dünyaya bir kere geliyoruz.

Bende veterinerlik istiyorum. Bu meslek hakkında öğrendiğim tek şey var o da öyle basit bir hayvan sevgisi veya yaparım mantığıyla seçilmeyeceği dersleri çok zor ve cinsmiş sanırım.
Babam veteriner her yaz yardıma giderim ve zor cidden uğraşmak zor ama babam hep insanla uğraşacığıma hayvanla uğraşırım der. Emin olamıyorum valla hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum

Çok ayrı meslekler. Hayatını bilmediğim için net yorumda yapamıyorum. Bu tarz sorularda geleceği düşünmekte önemli. Mesela makine mühendisliği okursan kendini nerede görürsün? Veterinerlik yaparken mutlu olur musun?

Veterinerlik yaparsan işin hazır anladığım kadarıyla. Bu tarz kriterlerde önemli. Kendi ilgi alanına göre karar vermelisin. Sırf iş imkanı var diye mutlu olmayacağın bir mesleği yapma. Bu dünyaya bir kere geliyoruz.
Hayvanları severim fakar iş zorlu sadece onun dışında ortaokuldan beridir de yurt dışı hayalim var. İşim hazır evet. Fakst o yurt dışı hayali hep var içimde

Günümüz dünyasında iş imkanları belli. Sektörlerin işe alım miktarlarıda belli. Sevmediğin işte çalışmak>işsizlik. Ha eğer hiç sevmiyorsan belki seçme ancak nötr veya biraz seviyorsan aile mesleğinden kopma. İşin ucunda hazır iş var çünkü.

Arkadaşlar selam. Konuya hızlıca giriş yapayım. Ben makine mühendisliği okumak istiyorum yurt dışında başta İtalya olmak üzere ve bayağıdır çalışıyordum zaten fakat babam veteriner. Bu sebeple aklımda veterinerlik okuyup kendi çiftliğimizde çalışmak var aklımda ama emin olamıyorum sonuçta hayata 1 defa geliyoruz emin olamıyorum. Siz ne yapardınız? Tabii ki herkesi hayatı farklı sadece merak ettiğim için konu açmak istedim.

Kendim de mühendisim. Basit şekilde açıklayacağım, zorluk sevmiyorsan makine okuma. Yurt dışında da Türkiye'de de ciddi anlamda emek gerektiren bir daldır. İş imkanı bulursan hangisini seviyorsan onu yap.

Çok büyük hayallerin veya ilgin yoksa baba mesleğinden devam. Zor demişin ama Makine Müh. kolay olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Baban çok güzel söylemiş. Devralacağın meslekte güzel. İmkanların, şartların nasıl bilmiyorum ama bu devirde böyle bir fırsatın olması büyük nimet.