Bütçe
15.000 - 20.000

diazpov 49

Başarılı
Selamlar,

Sorum başlıkta da gördüğünüz gibi. Bütçem normalde 15-20 bin TL aralığında. Ancak telefonu taksitle alacağım için fiyatlar birkaç bin lira arttığından, mağaza fiyatı 21-22 bin TL olan telefonları önermeyin. Çünkü taksitle onlar benim bütçemi aşıyor.

Aslında Redmi Note 15 almayı düşünüyordum. Taksit ile 17.000 TL'ye geliyor. Fakat Redmi Note 14 Pro'nun kamera, RAM ve diğer bazı özelliklerinin daha iyi olduğunu görünce, aradaki fark için 2-3 bin TL daha vermeye değer mi diye düşünmeye başladım ve sizce bu 3.000 TL'lik farka değer mi?

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Bu fiyat aralığında farklı telefon önerileriniz varsa, onları da değerlendirebilirim.

Not: Oyun oynamıyorum kamera batarya olarak günlük hayatımda benim için yeterli olması yeterli.

Son düzenleme:
Selam,

Sorum başlıkta da gördüğünüz gibi. Bütçem normalde 15-20 bin TL aralığında. Ancak telefonu taksitle alacağım için fiyatlar birkaç bin lira arttığından, mağaza fiyatı 21-22 bin TL olan telefonları önermeyin. Çünkü taksitle onlar benim bütçemi aşıyor.

Aslında Redmi Note 15 almayı düşünüyordum. Taksit ile 17.000 TL'ye geliyor. Fakat Redmi Note 14 Pro'nun kamera, RAM ve diğer bazı özelliklerinin daha iyi olduğunu görünce, aradaki fark için 2-3 bin TL daha vermeye değer mi diye düşünmeye başladım ve sizce bu 3.000 TL'lik farka değer mi?

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Bu fiyat aralığında farklı telefon önerileriniz varsa, onları da değerlendirebilirim.

Not: Oyun oynamıyorum kamera batarya olarak günlük hayatımda benim için yeterli olması yeterli.

Hiçbiri. Redmi cihazlar alınmaz. Hem donanımsal hem yazılımsal olarak ömrü kısa hemen donma takılmalara başlarlar.
A37 hepsinden daha uzun ömürlü ve daha mantıklı bir seçenek. Bütçe artarsa A56 ve A57 vs tabii daha mantıklı.
Bu arada A57'yi Samsung shopta 6 aylık taksitle alabiliyorsun. Belki diğer cihazlarda da vardır. Mutlaka Samsung shop a git.

Hiçbiri. Redmi cihazlar alınmaz. Hem donanımsal hem yazılımsal olarak ömrü kısa hemen donma takılmalara başlarlar.
A37 hepsinden daha uzun ömürlü ve daha mantıklı bir seçenek. Bütçe artarsa A56 ve A57 vs tabii daha mantıklı.
Bu arada A57'yi Samsung shopta 6 aylık taksitle alabiliyorsun. Belki diğer cihazlarda da vardır. Mutlaka Samsung shop a git.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Çevremde gördüğüm kadarıyla Xiaomi telefonlarda "kısa ömürlü" gibi bir durum söz konusu değil. Yıllardır düşük segment Xiaomi modellerini sorunsuz kullanan birçok kişi tanıyorum. Ayrıca 20-25 bin TL verip RAM, kamera gibi özellikleri daha düşük olan bir Samsung almak bana çok mantıklı gelmiyor. Bu yüzden Xiaomi almayı düşünüyorum.

İkisi arasında Note 14 Pro daha dengeli bence. 12/512 GB varyantını alıyorsunuz diye varsayıyorum.

Ben olsam 20.000 TL verip Helio G100 almayı pek istemezdim. Galaxy A26 gibi cihazlara bakın bence.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Çevremde gördüğüm kadarıyla Xiaomi telefonlarda "kısa ömürlü" gibi bir durum söz konusu değil. Yıllardır düşük segment Xiaomi modellerini sorunsuz kullanan birçok kişi tanıyorum. Ayrıca 20-25 bin TL verip RAM, kamera gibi özellikleri daha düşük olan bir Samsung almak bana çok mantıklı gelmiyor. Bu yüzden Xiaomi almayı düşünüyorum.
Ben yıllarca düşük segment Xiaomiyi sorunsuz kullanan birini görmedim. Hepsi zamanla kasmaya başladığından bahsediyordu. Xiaominin üst segment cihazları bile alınmazken redmi serisine hiç bulaşmamak lazım.

Arayüz de reklam göstermelerini saymıyorum bile.

Xiaomi telefonlar kısa ömürlüdür. Özellikle şu dönemde. Redmi Note 12 2 sene sonra kasmaya başladı, Note 13 Pro iflasını verdi bunlar gerçek örnekler.
Peki o zaman Redmi Note 14 Pro ile A37'ye bakalım isterseniz;
Kamera olarak her ne kadar Redmi tarafı "200 MP" dese bile bu kelime oyunudur. Kameranın kalitesi MP ile değil, video performansı, gece performansı ve Zoom ile ölçülür. Bunların teknik bilgisi sensör, lens kalitesi, kullanılan çipin sağladığı işleme (ISP) kalitesi gibi. Zaten ana kamerada yeterince farkı A37 koyacaktır. Üstüne bunun ön kamerası var. Redmi modeller iğrenç video performansı ile ünlü cihazlardır. Samsung'un a serileri her zaman Türkiye pazarı içinde en mantıklı kamera dizilimleri ile gelir.
İşlemciden bahsetmeye gerek yok, yaklaşık 10 bin TL'lik işlemci Helio G100'e 20 bin TL para vereceksiniz ve uzun ömür bekleyeceksiniz? Ondan fersah fersah üstün ve 5G desteği bulunan 10-12 bin TL'lik telefonlar var bilginize. RAM olarak Redmi LPDDR4X kullanırken A37 LPDDR5X kullanıyor. Ayrıca A37 daha iyi malzeme kalitesi ile geliyor.
Daha iyi Wi-Fi sürümü daha sağlam olması daha uzun güncelleme desteği ve eSIM diğer avantajları.
Ama siz hâla daha Xiaomi grubundan yanaysanız gidin POCO M8 Pro 5G alın o zaman. En azından A37 ile rakip bir telefon tercih etmiş olursunuz.