Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Bu benim ilk souls-like tecrübem. Bitirdiğim ilk souls-like oyundu. Oyunu keşfederken Malenia'ya geldiğimi fark ettim. Savaşırken 134 seviyeydim. Çıplak sınıf açmıştım çünkü henüz ne oynayacağımı bilmiyordum. İlk tecrübem olduğu için Nagakiba, ardından Rivers of Blood aldım ve Samuray oynamaya karar verdim. Mimic Tear'ı +10 yaptım ve birkaç talisman ile Malenia'nın karşısına dikildim. Duyduğum kadarıyla türdeki en zor bosstu. Ben önceden bu tür oyunlara alışık olduğum için hızlıca kontrolleri kavramıştım zaten. Malenia'yı yedinci deneyişimde yendim. O ilk 6 denemem zaten hareketlerini öğrenmekle geçti. Overrated bir boss olduğunu düşünüyorum, pek zorlanmadım. Elden Ring'i bitirdim ve tartışmasız beni en çok zorlayan boss Maliketh oldu. 37 kez öldüm. 38. denememde öldürebildim. Ayrıca bu iki bossun da God of War 2'de Zeus'un son boss fightından daha zor olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu en zor zorlukta geçerli. İlk oynayışımda Dettlaff da zorlamıştı beni.

Kısacası Malenia'nın abartılmış bir balon olduğunu düşünüyorum. İnsanların bu kadar çıldırmasını anlamadım açıkçası.

Çok sağlam troll tebrik ederim. On saniyeliğine tetiklendim.
Troll değildi. Son 30 saniyeyi clip alırdım ama Shadowplay'in clip özelliği kapanmış. Alamadım.

1748961406721.webp

Malenia ya gelmedim ama bende godskin Duo'yu 3 veya 4. deneyişimde devirdim. İnsanlar bayağı zor diyordu devirirken 78. seviyeydim.

Troll değildi. Son 30 saniyeyi clip alırdım ama Shadowplay'in clip özelliği kapanmış. Alamadım.

Eki Görüntüle 152357

Ciddi cevap vermem gerekirse over-level olarak üstüne broken bir ability ile üstüne de oyunun en kırık summon'unu son seviyeye getirerek kesmişsiniz. Hadi over-level olmanız ve istediğiniz ability'i kullanmanıza bir şey diyemem ama işi en kolaylaştıran şey summon kullanmanız. Bu boss'u zorlanarak, saatlerce uğraşarak kesen insanlar summon kullanmadan kesmeye çalışanlar. Eğer oyunu bir sefer daha oynayıp summon kullanmadan bitirirseniz dediğimi anlarsınız.

Ciddi cevap vermem gerekirse over-level olarak üstüne broken bir ability ile üstüne de oyunun en kırık summon'unu son seviyeye getirerek kesmişsiniz. Hadi over-level olmanız ve istediğiniz ability'i kullanmanıza bir şey diyemem ama işi en kolaylaştıran şey summon kullanmanız. Bu boss'u zorlanarak, saatlerce uğraşarak kesen insanlar summon kullanmadan kesmeye çalışanlar. Eğer oyunu bir sefer daha oynayıp summon kullanmadan bitirirseniz dediğimi anlarsınız.
Açıkçası oyun bana bir fırsat veriyorsa, ben de bu fırsatı kullanırım. Witcher oynadınız mı bilmiyorum ama Dettlaff'tan örnek vermek isterim.

1748962330976.webp

Ben eğer ki burada iksirimi kullanmazsam tek yiyeceğim. Kurtuluşum yok. İksir, bana oyunun sağladığı bir şey. Burayı iksir kullanmadan, Ölüm Marşı! zorluğunda geçemem ben. Çünkü buildim el vermiyor. Elden Ring'de de buildime +10 tear ekledim. Bu da bana oyunun sağladığı bir şey. İlk phase'ında tear çağırdığımı sandım ama çağırmamışım. Bir hasar eksikliği var diyordum. İkinci phase'da fark ettim. Yine zorlanmadım. Ayrıca oyunları kendimi yiyip bitirmek için de oynamıyorum. En zorda açarak egomu tatmin etmek ve bu sırada eğlenmek için oynuyorum. İlk denediğimde 78 seviyeydim. İlk phase'ı bitti ama ikinci phase'ında bana vurunca can yenilediği için hasarım yetmedi. Grind yapıp geri geldim.

Açıkçası oyun bana bir fırsat veriyorsa, ben de bu fırsatı kullanırım. Witcher oynadınız mı bilmiyorum ama Dettlaff'tan örnek vermek isterim.

Eki Görüntüle 152364

Ben eğer ki burada iksirimi kullanmazsam tek yiyeceğim. Kurtuluşum yok. İksir, bana oyunun sağladığı bir şey. Burayı iksir kullanmadan, Ölüm Marşı! zorluğunda geçemem ben. Çünkü buildim el vermiyor. Elden Ring'de de buildime +10 tear ekledim. Bu da bana oyunun sağladığı bir şey. İlk phase'ında tear çağırdığımı sandım ama çağırmamışım. Bir hasar eksikliği var diyordum. İkinci phase'da fark ettim. Yine zorlanmadım. Ayrıca oyunları kendimi yiyip bitirmek için de oynamıyorum. En zorda açarak egomu tatmin etmek ve bu sırada eğlenmek için oynuyorum. İlk denediğimde 78 seviyeydim. İlk phase'ı bitti ama ikinci phase'ında bana vurunca can yenilediği için hasarım yetmedi. Grind yapıp geri geldim.

Bakış açınızda herhangi bir sıkıntı yok oyun verdiyse kullanmak hakkınız. Ben size normal oyuncuların neden Malenia'ya zor dediğini ve size bunun kolay geldiğini açıkladım o kadar. Elden Ring'te iksirler, bonuslar kullanılmasında sakıncı görülmeyen şeyler ama summon "normal" oyuncular için eklenmiş bir kolaylık olarak görüldüğü için genelde denkleme katılmaz. Eldenring subreddit'ine bakarsanız orada dahi birisi boss kestiği zaman summon ile kestim ya da summonsuz kestim diye yazar.

Dettlaff van der Eretein'in konuda bahsi geçen bosslardan daha zor olduğunu kesinlikle düşünmüyorum hayır. Bunu konuşmak gerekirse Malenia özelinde örnekler vererek konuşayım;

İlk sebep Malenia animation cancelling yapabilen bir bossken Dettlaff bunu yapamıyor, animation cancelling yapabilmesi demek, bossun saldırıya geçiyormuş gibi görünmesine rağmen animasyonun ortasında saldırı animasyonunu bırakıp garda geçebilmesi anlamına geliyor. Malenia bunu yapabildiği için Soulslarda yapay bir zorluk oluşturuyor çünkü Soulslarda oyuncular animation cancelling yapamıyor, Malenia oyunu kuralına göre oynamıyor yani. Dettlaff'ta ise böyle bir durum söz konusu değil, Dettlaff'a yeniliyorsan bu senin hatan, boss bir anda animasyonu bırakıp kafasına göre davrandığı için yenilmiyorsun Dettlaff'a, sen hareketlerini bilmediğin için yeniliyorsun ve bu da çok daha adil hissettiriyor.

Ek olarak bunun üstüne Malenia RNG hyper armora sahip bir boss, mesela bir saldırı yaptın ve yaptığın bu saldırı Malenia'nın saldırısını durdurabildi. Bu ilk bakışta çok büyük bir artı gibi görünse de oyuncuyu çok fena faka bastıran bir olay. Neden mi? Çünkü Malenia ne zaman stagger yiyeceğine kendisi karar verebiliyor, aynı saldırıyı tekrar yaptığında stagger yiyeceğinin garantisi hiç yok. Bir anda stagger yememeye karar verip sana vurmayı tercih edebilir. Bu da yaptığın hiçbir hareketin garantisinin olmadığı anlamına geliyor.

Malenia'ya RNG fight demek bile mümkün, Souls standartlarına asla uymayan bir dizayn zaten. Öte yandan, bana göre hiçbir ELDEN RING bossu Mimicle vs. zor değil, hepsi kolay. Ama solo oynamak... işte o çok başka bir hikaye. Bu nedenle, "şu boss çok zor" diyenlerin sadece solo oyuncular olduğunu düşünüyorum ve senin de solo denemen gerektiğini düşünüyorum, işin rengi çok değişiyor öyle olunca.

Summon kullanarak zor denilen bossu kesip boss kolaydı demeye ben katılmıyorum. Kolay mı zor mu yorumlarını summon kullanmadan kesenler daha iyi yapacaktır. "Oyun bana summon hakkı verdi" kısmı bir cevap değil bence çünkü oyun summonları zorlananlara kolaylaştırma amacıyla veriyor.