Az önce cihazımda yüklü olan Malwarebytes virus scanner yazılımının ücretli sürümünün fiyatlarına bakmak için resmi web sitesine girdim ve yazılımı indirimek için yönlendirilen indirme linkide şöyle bir hataya rastladım ilk önce kullandığım reklam engelleyici, DNS vs sebep oldu sanıp servis sağlayıcığımın dnsine geçtim fakat değişen bir şey olmadı. Ardından Malwarebytes'ın ücretli sürümünün satıldığı "Pricing and Plans" web sayfasına girdim ve eskisi gibi satın alım sayfasına yönlendirilmek yerine resmi olarak yazılımı indirmenin veya satın almanın Türkiye'de engellendiğini açıklayan bir web sayfasına yönlendirildim hepimize geçmiş olsun. Sebep olarak da web sayfasında yazan açıklama şu şekilde:
"Malwarebytes çözümleri sadece belirli ülkelerde veya bölgelerde mevcut. Bunun nedeni, ihracat kontrol düzenlemelerine ve uluslararası yaptırımlara uymak da dahil olmak üzere bir dizi sebep olabilir. Bu, yaptırım uygulanan ülkelerde indirmeleri veya satın almaları engellemeyi içerebilir. Bu düzenlemelere uymak bizim için zorunludur."
Umarım sadece benden kaynaklanan bir sorundur başka cihazda başka bir IP adresi ile göz atmayı denemedim fakat eğer durum böyle ise çok saçma, halihazırda cihazında Malwarebytes yüklü kullanıcılar güncellemeleri alıp kullanmaya devam edebiliyor. Sadece ücretli sürüm değil ücretsiz virus tarama yazılımı bile yüklenemiyor.
Kaynak web siteleri:
Satın alım sitesi
İndrime linki
Görseller:
Eki Görüntüle 159045Eki Görüntüle 159046