Malwarebytes Türkiye'de kullanıma kapatıldı mı?

Az önce cihazımda yüklü olan Malwarebytes virus scanner yazılımının ücretli sürümünün fiyatlarına bakmak için resmi web sitesine girdim ve yazılımı indirimek için yönlendirilen indirme linkide şöyle bir hataya rastladım ilk önce kullandığım reklam engelleyici, DNS vs sebep oldu sanıp servis sağlayıcığımın dnsine geçtim fakat değişen bir şey olmadı. Ardından Malwarebytes'ın ücretli sürümünün satıldığı "Pricing and Plans" web sayfasına girdim ve eskisi gibi satın alım sayfasına yönlendirilmek yerine resmi olarak yazılımı indirmenin veya satın almanın Türkiye'de engellendiğini açıklayan bir web sayfasına yönlendirildim hepimize geçmiş olsun. Sebep olarak da web sayfasında yazan açıklama şu şekilde:

"Malwarebytes çözümleri sadece belirli ülkelerde veya bölgelerde mevcut. Bunun nedeni, ihracat kontrol düzenlemelerine ve uluslararası yaptırımlara uymak da dahil olmak üzere bir dizi sebep olabilir. Bu, yaptırım uygulanan ülkelerde indirmeleri veya satın almaları engellemeyi içerebilir. Bu düzenlemelere uymak bizim için zorunludur."

Umarım sadece benden kaynaklanan bir sorundur başka cihazda başka bir ip adresi ile göz atmayı denemedim fakat eğer durum böyle ise çok saçma, hali hazırda cihazında Malwarebytes yüklü kullanıcılar güncellemeleri alıp kullanmaya devam edebiliyor. Sadece ücretli sürüm değil ücretsiz virus tarama yazılımı bile yüklenemiyor.

Kaynak web siteleri:
Satın alım sitesi
İndrime linki
Görseller:

Bu sorunu bende yaşıyordum ki ninite.com diye bir yer var. Oradan indirebildim.

Bu sorunu bende yaşıyordum ki ninite.com diye bir yer var. Oradan indirebildim.
Teşekkürler hocam. Merak ettiğim şimdilik halihazırda cihazında Malwarebytes yüklü kullanıcılar için güncellemeler engellenmedi halen Türkiye IP'si ile güncelleme sunucusundan yeni veritabını güncellemeleri yüklenebiliyor onu engelememişler ama neden böyle bir engelleme var onu anlayamadım, ödeme yöntemi ile ilgi bir sorun falan mı acaba? Neden ücretsiz sürümünü bile yasaklıyorlar? Neden illa gidip 3.taraf sitelerden yüklüyoruz?

Bence sitede sorun var.

Bence sitede sorun var.
Sanmıyorum çünkü özellikle Türkiye IP'si ile siteye girdiğinizde indirme linkindeki Cloudflare serverı Türkiye IP'sinin engellendiğini söylüyor onun dışında satın alım sitesinde de ayrıca bir uyarı çıkıyor.

Telefondan girildiği zaman güzide ülkemizin listeden bu ay kaldırıldığı gözüküyor.

Hollanda VPN'i ile girdiğimde sorunsuz bir şekilde yüklendi.

Son düzenleme:
Bunu da devlet kapattıysa söveceğim en sonunda. Malwarebytes'ı kapatmak ne işine yaradı ki?

İsteyen arkadaşlar ninite.com sitesinden indirebilir.
Sanmıyorum açıklama sayfasında yer alan yazıya bakılırsa Malwarebytes'ın adlığı bir karar ama sanıyorum son dönemdeki ekonomik kararlar ve kanun kapsamında yaşanan sıkıntılardan dolayı ödeme yöntemleri ile ilgi sorun oldu adamlarda sırf Türkiye için yeni bir ödeme altyapısıyla anlaşmak yerine direkt kapattılar Türkiye'ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…