Yanlış anlama ama siyaseti hiç anlamıyorsun hocam.
Anlatırsanız anlamayı deneyebilirim güzel gönlünüz için. Milletin yarısından fazlasının gönlü Mansur'da iken, kendisi 6'lı masaya boyun eğip, CHP'ye hizmet etmeye devam ederek yaptı bütün hatayı. Kılıçdaroğlu'nu aday göstermeleri en büyük hataydı.
Bağımsız aday olsaydı şu anki cumhurbaşkanımız olacaktı...
Muharrem İnce ise partisini terk edip adaylığını koydu. Hatırlatırım.

Anlatırsanız anlamayı deneyebilirim güzel gönlünüz için. Milletin yarısından fazlasının gönlü Mansur'da iken, kendisi 6'lı masaya boyun eğip, CHP'ye hizmet etmeye devam ederek yaptı bütün hatayı.
Muharrem İnce ise partisini terk edip adaylığını koydu. Hatırlatırım.
Bak ben de Ankaralıyım. En az senin kadar Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı görmek isterdim, ki hala öyle. Ama Mansur Yavaş'ın partiyi terk etmesi demek, bırak oyunu arttırmayı, bugün siyasi hayatı bitecek noktaya gelirdi. Eğer suçlu arayacaksan CHP'ye adam gibi muhalefet edemeyen bizlerde ara suçu. Koyun gibi KK dediler, bizde gittik ellerimizle o Palpatine kılıklı herife oy verdik.

Özgür Özel'in yolundan değil de Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda gidiyorsa aday olur amma velakin Özgür Özel'in yolunda ise aday olmaz.

Bak ben de Ankaralıyım. En az senin kadar Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı görmek isterdim, ki hala öyle. Ama Mansur Yavaş'ın partiyi terk etmesi demek, bırak oyunu arttırmayı, bugün siyasi hayatı bitecek noktaya gelirdi. Eğer suçlu arayacaksan CHP'ye adam gibi muhalefet edemeyen bizlerde ara suçu. Koyun gibi KK dediler, bizde gittik ellerimizle o Palpatine kılıklı herife oy verdik.
Milleti de suçluyorum zaten, şahsen hiçbir zaman KK'nu desteklemedim. Kitleler aynı sadece zihniyet farklı bu bakımdan, zorunda kalınca oy verdik evet.
Ne sağcısı, ne solcusu direkt insanların kafa yapısında sıkıntı var, bkz; ''Orta Doğu zihniyeti'' kutuplaşmalar, kimlik siyasetleri ve lider/kralcı odaklı.
Siyasi hayatı (parti)'den bahsediyorsun sanırım; bitecekti evet, çünkü c.başkanı olacaktı. Olduğunda da ''tek adam'' sistemini kaldıracaktı, uzun adamın değiştirdiği yasayı eski haline, olması gereken haline çevirecekti. Başkanın partiyle bağı kalmayacaktı çünkü cumhurbaşkanlığı sistemi olmayacaktı. Millet İttifakı'da güçlü parlamenter sisteme geri dönmeyi hedeflediğini açıklamıştı...
Parlamenter sisteminde bağımsız ve tarafsız olur cumhurbaşkanı.
Zamanındaki anketlerde Mansur bağımsız aday olsa bile seçilmesi önde olan bir adamdı. Hatta bazıları sırf CHP'de diye oy vermiyor.

Ümit Özdağ desteklemediği sürece oy vermem.
ZAFER.webp

Milleti de suçluyorum zaten, şahsen hiçbir zaman Kk'nu desteklemedim. Kitleler aynı sadece zihniyet farklı bu bakımdan, zorunda kalınca oy verdik evet.
Ne sağcısı, ne solcusu direkt insanların kafa yapısında sıkıntı var, bkz; "orta doğu zihniyeti" kutuplaşmalar, kimlik siyasetleri ve lider/kralcı odaklı.
Siyasi hayatı (parti)'den bahsediyorsun sanırım; bitecekti evet, çünkü C. Başkanı olacaktı. Olduğunda da "tek adam" sistemini kaldıracaktı, uzun adamın değiştirdiği yasayı eski haline, olması gereken haline çevirecekti. Başkanın partiyle bağı kalmayacaktı çünkü cumhurbaşkanlığı sistemi olmayacaktı. Millet ittifakı'da güçlü parlamenter sisteme geri dönmeyi hedeflediğini açıklamıştı...
Parlamenter sisteminde bağımsız ve tarafsız olur Cumhurbaşkanı.
Zamanındaki anketlerde mansur bağımsız aday olsa bile seçilmesi önde olan bir adamdı. Hatta bazıları sırf CHP'de diye oy vermiyor.

Aynı şekilde CHP'ye sırf CHP diye oy verenler en az %20 falan. Gelgelelim doğudaki oyları da alamayacaktı. Bir kısım oy bölmeyin derken bir kısım mansur a verecekti. Bence işler iyice karışacaktı üstüne kaybettiğinde suçlu mansur olacaktı.

Anlatırsanız anlamayı deneyebilirim güzel gönlünüz için. Milletin yarısından fazlasının gönlü Mansur'da iken, kendisi 6'lı masaya boyun eğip, CHP'ye hizmet etmeye devam ederek yaptı bütün hatayı. Kılıçdaroğlu'nu aday göstermeleri en büyük hataydı.
Muharrem ince ise partisini terk edip adaylığını koydu. Hatırlatırım.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bağımsız bir cumhurbaşkanımız olmadı ve olacağınıda hiç sanmıyorum.

Sizce CHP adayı mı olur, yoksa bağımsız veya farklı bir partiden mi aday olur? Çünkü Ekrem İmamoğlu da aday gibi hâl ve tavırları var. CHP için çok koşturuyor; yurt dışı ziyaretleri ve birçok iktidara meydan okumalarından dolayı CHP adayı imamoğlu diye düşünülüyordu. Sizce nasıl olur durumlar? Eğer erken seçim olursa, imamoğlu, yavaş ve Erdoğan seçime kalırsa, solun oyu parçalandığından dolayı Erdoğan'ı tekrar koltukta görebiliriz muhtemelen. Ne düşünüyorsunuz?

Ekrem imarov daha doğru bir aday bence.

Türkiye Cumhuriyeti, şu ankinden kötü bir zaman içerisine girmiş mi? Çöküşte olan bir ülke.

Şurada benden daha iyi Erdoğan eleştirisi yapacak sayılı insan vardır ama bundan çok daha kötü günler de gördü ülke; bugünler o günlere kıyasla iyi sayılır. Şimdi seninle hiç tartışmaya girmeden, direkt daha kötü günleri sıralayalım. Ek olarak, şunu açık açık söyleyeyim: 'o zaman savaş vardı, siyasetten dolayı batmamıştık' diyebilirsin ama ben sebep fark etmeksizin gördüğümüz kötü günleri sayacağım.

1.​

• yıllar: 1973-1980
  • 1973'te patlayan petrol fiyatları, Türkiye'de fiyatları uçurdu. Petrol ithal eden bir ülke olarak Türkiye'nin dövize ihtiyacı vardı ama döviz kıtlığı olunca işler karıştı. Enflasyon tavan yaptı, işsizlik arttı, halkın geçim sıkıntısı arttı. Bu sıkışık dönem, 1980 askeri Darbesi'nin yolunu açtı ve Türkiye ihracat odaklı bir ekonomik modele geçmeye başladı. Türk ve Kürt kavgalarını unutmayalım.

2.​

• yıl: 1994.
  • Hızlı borçlanma ve yüksek enflasyon nedeniyle, 1994 yılında Türkiye ciddi bir ekonomik krize girdi. Dolar bir anda fırladı, TL hızla değer kaybetti, enflasyon %100'lere yaklaştı. Bu kriz sonrası IMF devreye girdi ve ekonomiyi toparlamak için sıkı Mali önlemler alındı, bütçe disiplini sağlanmaya çalışıldı. Daha önce benzerini yaşamışdık yani.

3.​

• yıl: 2001.
  • Türkiye'nin yakın tarihte yaşadığı en büyük ekonomik krizlerden biri. Bankalar iflas etti, TL büyük değer kaybetti, işsizlik zirve yaptı. Bir anda büyük bir ekonomik kaos oluştu. Bu kriz, sonrasında köklü reformlara neden oldu ve Türkiye'nin ekonomi politikalarını değiştirdi. Yeni para birimine geçtik.

Son düzenleme: