Krmm

Üstün
Merhaba iyi Sosyaller herkese.

2 adet monitör ve bir de PC kasasını masamın üstüne koyacağım. Monitörlerden biri 32 inç ( 70 cm genişlik) diğeri 24 inç ( en fazla 60 cm genişlik) ve PC kasasının genişliği de 27 cm. Tabii bunların aralarında boşluk da olacak. Ferah bir masaüstü istiyorum.

Aklımdaki ölçüler şu şekilde. Siz ne tavsiye edersiniz?

Genişlik: 180 cm düşündüm. ( 2 metre mi yaptırsam diyorum )
Derinlik: 90 cm düşündüm ( monitörlerden biri 32 inç olduğu için çok yakından bakmak istemiyorum. Zaten iki monitörde de monitör kolu olacak. 24 inç olanı öne çekip öyle kullanırım diyorum.)
Yükseklik: 75 cm düşündüm. Sanırım ideali bu ama emin değilim.

Sizin önerileriniz nedir?

Hocam ayak falan her şeyiyle marangoza yaptıracam. Ben extra bir şey alıp takmayacam yani.
Benim kafamda kendim için metal ayakları başka bir yerden temin edip sadece tahta kestirmek vardı. 5-6 bin tutsa çok iyi olur bence. Raf ekletmeyi vs. düşünür müsünüz?

Benim kafamda kendim için metal ayakları başka bir yerden temin edip sadece tahta kestirmek vardı. 5-6 bin tutsa çok iyi olur bence. Raf ekletmeyi vs. düşünür müsünüz?
Valla onu aslında düşünüyorum da extra maliyet getiriyor hocam. Sağa sola raf koyunca +5 bin lira daha istiyorlarmış. Onu da soracam marangoza. Eğer abartmazsa raf da ekletecem. Hem daha kullanışlı olur hem de estetik durur.

Valla onu aslında düşünüyorum da extra maliyet getiriyor hocam. Sağa sola raf koyunca +5 bin lira daha istiyorlarmış. Onu da soracam marangoza. Eğer abartmazsa raf da ekletecem. Hem daha kullanışlı olur hem de estetik durur.
Raflara yazıcı, ses sistemi vs. koymak için kendimde ekletmeyi düşünüyorum. Ne zaman marangoz ile görüşürsünüz?

Ben ofis mobilya mağazasına gidip kendime özel ölçüde masa yaptırmıştım. Çünkü adamların işi bu ve imalattan geliyor. Marangoz yerine bence bu yolu dene. İstediğin renk, ölçü, iskelet, ayak, vb her şeyi seçebiliyorsun. Sana verebileceğim tavsiyeler ve benim yaptıklarım bunlar.

150cm x 75cm x 75cm x 3cm masa. (Uzunluk x Derinlik x Yükseklik x Kalınlık)

75cm yükseklik standarttır. Daha alçak veya yüksek yapma. Aynı zamanda 3cm'den ince masa yaptırmı. Monitör kolları kalın masa sever. Masanın içi dolu ve sağlam malzemeden olsun, boş IKEA kartonu gibi olmasın. Benimki normal MDF ama sesi tok ve kalın. Masanın iskeleti demir olsun ve ayakları iskelete bağlı olsun. Ayrı ayakları olmasın. Böylece masa sallanmaz ve sabit durur, oyun oynarken mouse'ı fırlatsan bile. E1 malzemeden üretilmiş masa iste, sağlığa zararsız. Ben 150cm x 75cm yaptım, sadece örnek, sen daha uzun ve daha derin al.

Ofis mobilyası mağazasından alırsanız nakliye, kurulum, garanti onlara ait oluyor. Başın rahat olur. Aynı fiyata, belki daha ucuza bile gelebilir çünkü marangoz bireysel olduğu için daha pahalı olma ihtimali var.