Makaleler
1
Hocalarım çok uzun bir süredir hiç ton balığı almadım. Bu marketlerde satılan ton balıklarından alıp yiyen var mı?

Artık marketlere de pek güvenmediğim için sormak istedim, zehirlenme falan yapmaz değil mi?

Hayır yapmaz. Alırken tarihlerine bakın ve konservenin dışında bir şişme, eziklik, paslanma görürseniz almayın. Ton balıkları kötü kokarlar bu normaldir ama eğer açtıktan sonra içinde küf, ya da siyah bir şeyler görürseniz yemeyin. Yağını süzüp yemelisiniz.

Konserveler zaten uzun süre saklanılması için ortaya çıkmış şeyler. Son kullanma tarihi geçmediyse neden zehirlenesin, yıllardır satılan şeyler. İlk defa yiyeceksen kokusunu beğenmeyebilirsin, önce hafif önden açıp yağını süz öyle ye.

Hocalarım çok uzun bir süredir hiç ton balığı almadım. Bu marketlerde satılan ton balıklarından alıp yiyen var mı?

Artık marketlere de pek güvenmediğim için sormak istedim, zehirlenme falan yapmaz değil mi?
Migros markalı ton balığı almıştım kusacaktım neredeyse. Öyle iğrenç bir tadı vardı ki. Son kullanma tarihi vs. de geçmemişti. Onun dışında dardanel light ton balığı iyidir.

Dardanel 1. sınıf ürün üretiyor. Dardanel'in ürünlerine kendi markasını basan Derya gibi markalar 2. sınıf ürünlere sahipler. Alacaksan Dardanel öneririm; sürekli yemeni önermem: Sivilcelenmeye neden olur.

Biz de dardanel tercih ediyoruz alırken. Hatta makarnalısı, 4 tahıllı falan da var.

Bir de alakasız konuyla ama bir anım var bu konserve balık ile. Bizim apartmanın önüne yavru bir kedi gelmişti. Kediye bir tane konservesiyle balık koydum önüne resmen kafasını içine soktu çok beğendi :D