Makaleler
1
Statcounter tarafından Mart 2024 için Windows kullanım oranları açıklandı.

Buna göre 2018 yılında pazar payı lideri olan Windows 10, önceki aya göre %1, 81'lik bir artış yaşayarak kullanım oranı %69, 04'e yükseltti

Onu hemen arkasından %1.46'lık bir azalış ile %26, 72'lik bir kullanım oranıyla Windows 11 takip ediyor.

Bu, Microsoft'un yalnızca Windows 11 için ayırdığı yapay zeka işlevlerinin (ya da başka yenilik veya iyileştirmelerinin) Windows 10'a karşı yeterli bir koz olarak görülmediğini ortaya koyar. Ayrıca; Yeni Windows liderlik ekibinin de birleştirici özelliğinin olması, Windows 11'den kazanılan özelliklerin veya UI yeniliklerin tüm Windows 11 sürümlerine (sürüm 22H2 veya sürüm 23H2) ulaşmadan doğrudan Windows 10'a da ulaştığı anlamına geliyor.

Windows 10, Mart 2023'e göre %3 pazar oranı kaybetti, halefisi Windows 11 ise %6'ya yakın pazar oranı kazandı.

1712110856587.webp

Daha fazlası için;

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oyunun yakin tarihte 11 destekleyip 10 desteklememesi gibi bir ihtimal neredeyse yok. Ikisi de ayni kerneli kullaniyor, ikisi de DirectStorage API destekli ve ikisi de tamamen DX12 destekli isletim sistemleri. Windows 7/10 ayriminda oldugu gibi bir durum yok yani karsimizda. Kaldi ki daha oyunlar 7'ye bile destegi yeni kesiyorken 10 gibi market payi kocaman ve hala nispeten guncel kaput alti ozelliklere sahip olan bir surume destek daha surecektir.

Nt kerneli ikisinde de 6.4 olduğu için tüm programlar ve sürücüler güncelleme gerekmeden çalışıyor. Zaten programlarda Windows 10 olarak görüyor.
Windows 10 yeni çıkacak oyunlar için destek kesilir. FC25 desteklemez. Windows 11 için bu pazar payı yıl sonunda değişir.

Windows 10 ile 11'in teknik altyapısı aynı diye biliyorum. İkisi de aynı kerneli kullanıyor.
vistadan beri uc asagi bes yulari ayni diye biliyorum, tabi ekler var fakat taban ayni ve NT6dan sonra buyuk update gelmedi.

Bir oyunun yakin tarihte 11 destekleyip 10 desteklememesi gibi bir ihtimal neredeyse yok. Ikisi de ayni kerneli kullaniyor, ikisi de DirectStorage API destekli ve ikisi de tamamen DX12 destekli isletim sistemleri. Windows 7/10 ayriminda oldugu gibi bir durum yok yani karsimizda. Kaldi ki daha oyunlar 7'ye bile destegi yeni kesiyorken 10 gibi market payi kocaman ve hala nispeten guncel kaput alti ozelliklere sahip olan bir surume destek daha surecektir.
Kasten kesebilirler, ornegin kernel versiyon ismiyle.

Belki de 11 disi calismamasi icin ayarlanmis yeni bir runtime gelir.

Server 2003'ten beri aynı altyapı evet. 11'de bir tane CMD kodu ile Vista önyükleme ekranı açılabiliyoruz.
Tamamen ayni degildir cunku cesitli uyumluluk sorunlari olabiliyor ozellikle Vista oncesi ve bir yigin yeni surucu aygit geldi, fakat evet unuttugum bir surumden sonra hepsi NT6.