Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Yerinde yükseltme benim için daha sağlıklı olur da nasıl yapacağım hocam.
Eki Görüntüle 240509
Windows 10 ISO dosyasını indir, üzerine sağ tıklayıp bağla de ve içindeki setup.exe dosyasını çalıştır. Kurulum ekranı gelince dosyaları ve uygulamaları koru seçeneğini seçip ilerle bu işlem verilerine dokunmadan sadece bozulan sistem dosyalarını ve servislerini orijinalleriyle yeniler. İşlem bitince debloat ile uçan WMI altyapısı düzeleceği için aktivasyon sorunun da ortadan kalkacaktır. Format atmadan sistemi ayağa kaldırmanın en garantili yolu bu.
Temiz kuruluma hiç gerek yok, o en son çare.
Darth AMD
Başarılı
Cihaz internete bağlı mı?
KMS38 deneseniz?
Guilty Conscience
Üstün
Sorun kullandığın araçta değil, Windows'un WMI servisi çökmüş. Ekranda gördüğün 0x80004002 hatasının sebebi doğrudan bu. CMD'yi yönetici olarak açıp SFC /scannow komutuyla sistemi onarmayı dene. Bu işe yaramazsa, ekrandaki kırmızı uyarıda da belirtildiği gibi ın-place upgrade yapman şart. WMI altyapısı düzelmeden hiçbir şekilde aktivasyon yapamazsın.
Sorun kullandığın araçta değil, Windows'un WMI servisi çökmüş. Ekranda gördüğün 0x80004002 hatasının sebebi doğrudan bu. CMD'yi yönetici olarak açıp SFC /scannow komutuyla sistemi onarmayı dene. Bu işe yaramazsa, ekrandaki kırmızı uyarıda da belirtildiği gibi ın-place upgrade yapman şart. WMI altyapısı düzelmeden hiçbir şekilde aktivasyon yapamazsın.
scannow sonucu bu şekilde.
Doğru tahmin. Debloat yapıldı yakın zamanda. Nasıl düzeltilir?Winmgmt çalışmadığı için hata veriyormuş. Debloat edilmiş bazı servisleri kaldırılmış bir Windows ise ondan olabilir sadece bir tahmin.
Temiz kurulum, aktifleştirme sonrası debloat yapmak sorunu çözer sanırım. Bir de çok agresif debloat yapmayın bilmediğiniz şeyleri kaldırmayın. Benim için ReviOS yeterli oluyor.Doğru tahmin. Debloat yapıldı yakın zamanda. Nasıl düzeltilir?
Guilty Conscience
Üstün
Dosyalarını ve uygulamalarını koruyarak bir ın-place upgrade yapman şart bence. Windows'un o bozuk altyapısı yenilenmeden aktivasyon işlemini asla tamamlayamazsın, en kesin ve temiz yol bu.
Temiz kurulum dışında çözüm yok mudur? Aslında hiçte agresif yapmadım baya default önemsiz şeyleri debloat ettim ama arada kaynayanlar oldu sanırsam. Workstations olduğu için kurulumu ben yapamam yetkim yok.Temiz kurulum, aktifleştirme sonrası debloat yapmak sorunu çözer sanırım. Bir de çok agresif debloat yapmayın bilmediğiniz şeyleri kaldırmayın. Benim için ReviOS yeterli oluyor.
Yerinde yükseltme benim için daha sağlıklı olur da nasıl yapacağım hocam.Dosyalarını ve uygulamalarını koruyarak bir ın-place upgrade yapman şart bence. Windows'un o bozuk altyapısı yenilenmeden aktivasyon işlemini asla tamamlayamazsın, en kesin ve temiz yol bu.