Pixel TB

Uzman
Alan biraz dar olduğundan ortalık biraz karıştı 😃. İlk olarak yeni masa almam gerekiyor. Masa aldıktan sonra nasıl bir düzen yapabilirim? Biraz güzel ortam yapmak istiyorum önerileriniz ne olur?

Elimde 2 tane 27 inç monitör bir tane 19 inç kare monitör var. Kasayı üste koymayı düşünmüyorum.
IMG20250131103145.webp

Alan biraz dar olduğundan ortalık biraz karıştı 😃. İlk olarak yeni masa almam gerekiyor. Masa aldıktan sonra nasıl bir düzen yapabilirim? Biraz güzel ortam yapmak istiyorum önerileriniz ne olur?

Elimde 2 tane 27 inç monitör bir tane 19 inç kare monitör var. Kasayı üste koymayı düşünmüyorum.Eki Görüntüle 120295
Yeni masa düzeni oluştururken aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Masa Seçimi:​

• İhtiyaçlara Uygun Boyut: Monitörlerinizi ve diğer ekipmanlarınızı rahatça yerleştirebileceğiniz, geniş bir masa seçin.
  • Yükseklik: Oturma pozisyonunuza uygun yükseklikte bir masa tercih edin.

2. Monitör Yerleştirme:​

• Dual Monitör: İki 27 inç monitörü yan yana yerleştirin. Bu, çoklu görevler için daha kolay bir görünüm sağlar.
  • Kare Monitör: 19 inç monitörü, diğerlerinin biraz arkasında ve daha yüksek bir yerde konumlandırın. Bu, ekran alanını etkili kullanmanıza yardımcı olur.

3. Kasa Yerleşimi:​

• Masa Altı: Kasanızı masanın altına yerleştirin, böylece yüzeyde daha fazla alan kalır.
  • Havalandırma: Kasanın havasının iyi sirküle olabilmesi için alan bıraktığınızdan emin olun.

4. Kablolama Düzeni:​

• Kablo Yönetimi: Kabloları düzenlemek için kablo kanalları veya kelepçeler kullanın. Masanın alt kısmında gizli tutmak, temiz bir görünüm sağlar.
  • Güç Prizi: Masanın yan tarafında veya arkasında kolay erişim sağlayacak bir güç prizi bırakın.

5. Aksesuar ve Dekorasyon:​

• Yeterli Alan: Klavye, fare ve diğer aksesuarlar için yeterli alan bırakın.
  • Dekoratif Öğeler: Sevdiğiniz küçük objeleri ve bitkileri masanın köşelerine yerleştirerek çevreyi kişiselleştirin.
  • Işıklandırma: Masanın arkasına veya yanına LED ışıklar eklemek, atmosfer yaratır.

6. Rahatlatıcı Unsurlar:​

• Koşullara Uygun Sandalye: Konforlu bir sandalyenin masayı tamamladığından emin olun.
  • Kısa Molalar: Çalışma alanınızı kullanırken ara vermeyi unutmayın, bu üretkenliğinizi artırabilir.

Bu önerileri uygulayarak, hem işlevsel hem de estetik bir masa düzeni oluşturabilirsiniz.