Crestfallen 59

Başarılı
Evim de çok eski dikdörtgen, katlanır cinsten bir kahvaltı masası var. Bu masanın ayakları normalde beyaz renkte ve demir ama çok soyulmuş ve paslanmış durumda. Bu ayakları değiştirmenin yeni bir masa maliyetine ulaşacağını düşünüyorum. Sizce ne yapabilirim? Boya, kaplama iş görür mü ya da daha ucuz bir şekilde halledebileceğim bir yol var mı? Boya olur derseniz ne tür boya aramalıyım?
20241012_144805.webp

Eğer çok iyi bir işçilik istiyorsan hepsini zımpara ile çıkarıp, antipas üstüne de dilediğin renk boya kullanılabilir. Ben sünger parmak rulo tavsiye ederim. YouTube işçilik videoları vardır. Ama idare etsin diyorsan dökülen yerleri söküp Cadence'de metal boyası varsa direkt üstüne de sürülebilir. Veya başka marka da olur. Direkt Antipas bile atılabilir. Zaten hava temasını kesince korozyon çok yavaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Miktar olarak ben de bilemedim ama ince kat atıp pası kapatırsanız yeterli olur sanki. Ama marka çok farketmez biraz yorumlara bakın ona göre alın. Bozuk ürün filan gelmezse sorun olmaz.

@ZCPS21, @2822, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Sprey alıp geçmeyi düşünüyordum ama tavsiyenizle ikisini de kova tercih ettim. Antipas 210, boya 280 e internette buldum ama bir boyacılara da soracağım. Muhtemelen onlarda daha ucuz. Özellikle boya.
Boya tecrübeniz varsa bir şey sormak istiyorum. Boyayı sulandırmak gerekir mi? Sentetik yağlı boya alacağım.

@ZCPS21, @2822, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Sprey alıp geçmeyi düşünüyordum ama tavsiyenizle ikisini de kova tercih ettim. Antipas 210, boya 280 e internette buldum ama bir boyacılara da soracağım. Muhtemelen onlarda daha ucuz. Özellikle boya.
Boya tecrübeniz varsa bir şey sormak istiyorum. Boyayı sulandırmak gerekir mi? Sentetik yağlı boya alacağım.
Sadece antipas (rengi genelde gri olur) ya da direkt boya kullansan da olur. Bir parmak rulo (sünger) ile. Boya bile ne kadar pahalı olmuş ya. 🥺