Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba, hep merak etmişimdir bu konuyu. Sizler nasıl bilgisayarda elektrik tasarrufu yapıyorsunuz?
Merhaba bunu sadece PSU ile yapmanız mümkün. PSU alırken +80 verimlilik sertifikası en fazla olan tercih edilmeli.
Merhaba, hep merak etmişimdir bu konuyu. Sizler nasıl bilgisayarda elektrik tasarrufu yapıyorsunuz?
Genelde yapmıyoruz. Çünkü kayda değer bir şeyi yok.
bunu nereden bakabiliriz acabaMerhaba bunu sadece PSU ile yapmanız mümkün. PSU alırken +80 verimlilik sertifikası en fazla olan tercih edilmeli.
Eki Görüntüle 147324
Eren A
Yetkin
Bilgisayar zaten ihtiyaca göre güç çektiği için bu gerekli değil. Oyun oynarken örnek 150 watt çeker, internette surf yaparken 10 watt. Daha fazla tasarruf için işlemci saat hızını sınırlarsın ama artık PC yavaşlar. Elde edeceğin tasarrufu faturada göremezsin de. O yüzden mantıksız PC'de tasarruf. Laptop vs varsa tabii mantıklı daha uzun süre çalışması için. Laptopta yapabileceğin şeyde işletim sisteminin kendi tasarruf modunu açmak ve varsa klavye ışıklandırmasını kapatmak o kadar.
Genelde yapmıyoruz. Çünkü kayda değer bir şeyi yok.
Ben de bu aydan sonra kısmaya başladım, elektrik faturası 2.400 TL olduğu için.
Bilgisayar zaten ihtiyaca göre güç çektiği için bu gerekli değil. Oyun oynarken örnek 150 watt çeker, internette surf yaparken 10 watt. Daha fazla tasarruf için işlemci saat hızını sınırlarsın ama artık PC yavaşlar. Elde edeceğin tasarrufu faturada göremezsin de. O yüzden mantıksız PC'de tasarruf. Laptop vs varsa tabii mantıklı daha uzun süre çalışması için. Laptopta yapabileceğin şeyde işletim sisteminin kendi tasarruf modunu açmak ve varsa klavye ışıklandırmasını kapatmak o kadar.
Ben internette sörf yaparken ne kadar elektrik çektiğini nereden görebilirim acaba?
Merhaba bunu sadece PSU ile yapmanız mümkün. PSU alırken +80 verimlilik sertifikası en fazla olan tercih edilmeli.
Eki Görüntüle 147324
Benim PSU bu şekilde:
Enermax Maxpro III EMP700W 700W 80+
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece PSU ile sınırlı değiliz. Birçok yolu var. İyi bir PSU seçimi tabi ki en önemli faktör. Genel anlamda ise enerji tüketimini azaltmakla ilgili. Bunlar için cihaz boştayken ekranın açık kalma süresinden arka planda çalışan uygulamalara kadar etkili. Örneğin performansın yeterliyse oyunlarda FPS'yi limitlemeyi düşünebilirsin. 150-200 FPS ile hikayeli oyunlar oynamanın anlamı yok. 60-70'e kilitleyebilirsin. GPU'na, CPU'na Undervolt yapabilirsin. Cihaz boştayken fanları çalışmayacak şekilde ayarlayabilirsin vs vs...
Sadece PSU ile sınırlı değiliz. Birçok yolu var. İyi bir PSU seçimi tabii ki en önemli faktör. Genel anlamda ise enerji tüketimini azaltmakla ilgili. Bunlar için cihaz boştayken ekranın açık kalma süresinden arka planda çalışan uygulamalara kadar etkili. Örneğin performansın yeterliyse oyunlarda FPS'yi limitlemeyi düşünebilirsin. 150-200 FPS ile hikayeli oyunlar oynamanın anlamı yok. 60-70'e kilitleyebilirsin. GPU'na, CPU'na undervolt yapabilirsin. Cihaz boştayken fanları çalışmayacak şekilde ayarlayabilirsin vs...
Dediklerinizi anlatan bir tane YouTube videosu var mı acaba çünkü MSI Afterburner'ı indirdim ve hiçbir şey anlamadım.
Merhaba, hep merak etmişimdir bu konuyu. Sizler nasıl bilgisayarda elektrik tasarrufu yapıyorsunuz?
Akım ölçer priz kullanabilirsin. Tam net olarak ölçebilmek için kullandığın prize wattmetre takabilirsin.
Akım ölçer priz kullanabilirsin. Tam net olarak ölçebilmek için kullandığın prize wattmetre takabilirsin.
Fonrinin akıllı prizini aldım ne kadar doğru ölçtüğü bilemeyeceğim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-