Masaüstü PC 20 dakika içinde kapanıyor

LoseYourSelf

Başarılı
Yer
Ankara
Herkese merhaba, arkadaşlar masaüstü PC adres değiştirdikten sonra 15-20 dakika içinde oyun oynarken kapanmaya başladı anlam veremedim. 15-20 dakika çalışıp yeniden başlatıyor. Termal bakımı geldi işlemcinin, 80'i falan görüyor ama bununla da alakası olmadığını düşünüyorum. Taşındıktan sonra oldu. Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk bakmanız gereken şey sıcaklıklar. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarına bakın derim.

Sarsıntı esnasında kablolardan biri fanlardan birinin arasına sıkışıp dönmesini engellemiş bile olabilir. 20 dk sonra ise ekran kartından öncelikli olarak şüphelenin derim.

Mevcut CPU stok soğutucunuz yerinden çıkmış olabilir mi? Stres testi yaparken soğutucunuzu şöyle bi' hafifçe bastırdığınızda sıcaklık değeri değişiyor mu?

Ekran kartı sıcaklığım oyunda bile 64 dereceyi geçmiyor işlemcinin de fanı toz dolmuş cımbızla biraz temizledim işlemcide 70i geçmiyor biraz araştırma yaptım yazılımsal olarak birçok şey denedim sonuç alamadım format attım hala devam ediyor son çare açtım kasayı ekran kartını falan söktüm bütün soketleri söktüm taktım RAM'ların yerini değiştirdim tekrar açtım ve hala devam ediyor herkes PSU'dan olur diyor olay geçmişinde yazan hata Kernel Power 41 (63) şöyle fotoğraf bırakayım son çarem PSU değiştirip denemek fikri olan varsa yazabilir kasayı araçta 30km kadar taşıdım çalışan PC çalışmaz oldu.
Düzeltme sadece oyunda değil masaüstünde bile kapanıyor eklemeyi unutmuşum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 108
PSU'da sıkıntı olabilir veya undervolt-overclock yaptıysanız stabil çalışmıyorda olabilir.

Denedim 1.30 dakika hata vermedi.

PSU'da sıkıntı olabilir veya undervolt-overclock yaptıysanız stabil çalışmıyorda olabilir.

Overclock yapmadım PSU test ettim sorun yok.

Stres testinde sıcaklıkları gözlemleyin. Ya da fanı tutup bir sallayın. Belki kırıktır.

Fanlar sağlam sıcakllıklar normal.

Güncelleme ben uyurken bilerek PC açık bıraktım süreç kaç dakika arayla tekrarlanıyor göreyim diye garip bir şekilde zaman değişti belli belirsiz zamanlarda yapmaya başladı.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleme:

Kernel Power hatası genelde PSU'dan kaynaklanıyor. Anakartta ki kabloları iyice kontrol edebilirsin tedbir olarak. BIOS sıfırlamayı denee belki bir şey bilgisayarı yeniden başlatmayı tetikliyordur. Ekstra olarak güç tuşundan kaynakalnıyor olabilir Power Switch söküp, reset Switch takmayı deneyebilirsin anakart üzerinden.

Power Switch reset switchh nedir teknik bilgim onlar için yeterli değil. Meydana gelen hatanın detayını aşağıya bırakıyorum anlayan arkadaş varsa bakabilir.
Günlük Adı: System
Kaynak: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Tarih: 2.02.2024 18:06:10
Olay Kimliği: 41
Görev Kategorisi63)
Düzey: Önemli
Anahtar sözcükler70368744177664),(2)
Kullanıcı: SYSTEM
Bilgisayar: DESKTOP-U5IDLDK
Açıklama:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Olay Xml'si:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>9</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2024-02-02T15:06:10.2341654Z" />
<EventRecordID>1823</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-U5IDLDK</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">1</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">1</Data>
<Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data>
<Data Name="LidReliability">false</Data>
<Data Name="InputSuppressionState">0</Data>
<Data Name="PowerButtonSuppressionState">0</Data>
<Data Name="LidState">3</Data>
</EventData>
</Event>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…