Okann40

Gelişen
Masaüstü sistemde kurulacak sürücüler doğru mu? Önce Windows 11 güncellemeleri ve ardından sürücü güncellemeleri.

AMD işlemci sürücüsü. NVIDIA ekran kartı sürücüsü. ASUS Armoury Crate kurmak ve bu program ile ASUS anakart chipset, ASUS kasa, ASUS güç kaynağı, ASUS sıvı soğutucu güncellemelerini yapmak. Samsung SSD güncellemeleri için Samsung Magician kurmak. Kulaklık ve mouse için ise kendi markasının yazılımını kurmak. Galiba RAM ile ilgili bir şey kurulmuyor, doğru mu?

Mesela laptoplarda ürünün sitesine girilerek ve ürün modeli bulunarak bütün güncelleştirmeler yapılabiliyordu ama masaüstünde biraz farklı sanırım. Bu yüzden ASUS anakartlı sistemde ASUS Armoury Crate programı silinmemeli değil mi bu chipset falan gibi güncelleştirmeleri kontrol etmek için?

Güç kaynağı ve kasa için ilk defa driver duyuyorum, fan RGB kontrolü dışında.
Windows, ekran kartı driver, BIOS güncellemesi ve chipset kâfi.
Disk için de gerek yok.

Evet hocam kasa falan derken onları ışıklandırmaları için söylemiştim. Hepsi aynı marka olunca ASUS Armoury Crate ile hepsini kontrol edebiliyormuşsun sanırım. SSD için ise SSD sağlığı gibi şeyler bakılıyormuş galiba o programla.

Evet hocam kasa falan derken onları ışıklandırmaları için söylemiştim. Hepsi aynı marka olunca ASUS Armoury Crate ile hepsini kontrol edebiliyormuşsun sanırım. SSD için ise SSD sağlığı gibi şeyler bakılıyormuş galiba o programla.

Sistem sıfırsa gerek yok.
Şüpheleniyorsanız CrystalDiskInfo-mark ile bakabilirsiniz.