arda24142

Becerikli
Oyun için kullanıyorum sistemi.
  • RTX 4070 Super
  • i5 14400F 32 GB CL 30 6000 MHz RAM
  • Z790 anakart var.

Şimdi driverları eksiksiz olarak indirmek istiyorum. Gereksizleri de indirmek istemiyorum. Neleri indirmem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve Z790 yonga seti (chipset) sürücüsünü manuel yükle, geri kalan için Windows Update otomatik hallediyor zaten.

Bu MEI, Serial IO falan onları kurmama gerek yok mu? Bir de aygıt yöneticisindeki ünlemlerin driverlarını kurmaya da mı gerek yok? Bir de reis şeyi soracağım, DirectX Visual +CC falan onları kurmalı mıyım?

Ekran kartı ve Z790 yonga seti (chipset) sürücüsünü manuel yükle, geri kalan için Windows Update otomatik hallediyor zaten.

Şimdi Rufus'u hazırlıyorum da hangilerini tiklemeliyim.

Rufus ile sürücülerin bir ilgisi yok ki. O ayrı konu.

Bahsettiğin sürücüler Windows Update ve chipset sürücüsü ile kuruluyor zaten. Eğer kurulmayan sürücüsü kalırsa donanım kimliğini paylaş, uygun sürücü buluruz.

Rufus için yeni konu açayım mı? İstiyorsan buradan da söyleyebilirsin. Benim sisteme hangilerini tiklemek lazım?

Bahsettiğin sürücüler Windows Update ve chipset sürücüsü ile kuruluyor zaten. Eğer kurulmayan sürücüsü kalırsa donanım kimliğini paylaş, uygun sürücü buluruz.

Hocam şimdi ben her şeyi kurdum aygıt yöneticisindeki ünlemleri giderdim. NVIDIA'yı güncelledim, chipseti kurdum sistem aç kapadan yüksek performansı seçtim, UAC kapattım, başlangıçta çalışmasına gerek duymadıklarımı kapattım. Şimdi anakartın sitesinde BIOS bölümündeki MEI onu bir daha kurmalı mıyım? Formattan sonra kurulmalı mı yoksa önceki Windows'ta kurdum gerek yok mu? Bir de eksiğim var mı başka bir şeye gerek var mı?

Bellek bütünlüğünü kapatmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek bütünlüğü kapatma. Başka bir şey kurmana gerek yok, böylece kullan.

Rufus'ta TPM gereksinimi vs. kaldırma. İstiyorsan yerel hesabı tiklersin, istersen de BitLocker kapatırsın. Opsiyonel bunlar. Elzem değil.

Bellek bütünlüğünü niye kapatmayayım hocam, FPS düşürüyor diyorlar ama?

Her sistemde performans artışına yol açmayabiliyor. Güvenlikten feragat etmiş oluyorsun kapatırsan, açık kalmasını öneririm ama kapatmak istiyorsan da karar senin. Sürücü ve Rufus konusunda tamamız herhalde?

Abi Rufus'u boş verdim, direkt kendi yükleme şeyinden yaptım Rufus içime sinmedi. Geçenkinde Rufus ile yaptım, daha fazla hata ile karşılaşıyor gibi hissediyorum. Sürücüler şu anda tam her şey iyi bellek bütünlüğü kapattım abi, zaten çok 3.parti yazılım indiren biri değilim. Steam indirip oyun oynuyorum harici bir tek GoodbyeDPI var o da zaten sorun çıkarmaz.

Windows Update eski suruculeri yukler yenilerini yuklemiyor maalesef yeni suruculeri zaten NVIDIA uygulamasi guncelliyor oradan aslinda indirse NVIDIA uygulamasini oradan dogru surucuyu tespit ettirip kurabilir. Intel suruculeri icin ise Intel Driver Support Assistant var en yeni surucuyu indirip yukler.

Eski suruculerin kullanilmasi oyunlarda fps dususune ve performans ve optimizasyon sorunlarina yol acabilir.

Bahsettiğin sürücüler Windows Update ve Chipset sürücüsü ile kuruluyor zaten. Eğer kurulmayan sürücüsü kalırsa donanım kimliğini paylaş, uygun sürücü buluruz.

Arkadas ISO'yu hazirladigini belirtmek istemis kurduktan sonra hangi suruculeri yukleyecegini sormus.

Abi Rufus'u boş verdim, direkt kendi yükleme şeyinden yaptım Rufus içime sinmedi. Geçenkinde Rufus ile yaptım, daha fazla hata ile karşılaşıyor gibi hissediyorum. Sürücüler şu anda tam her şey iyi bellek bütünlüğü kapattım abi, zaten çok 3.parti yazılım indiren biri değilim. Steam indirip oyun oynuyorum harici bir tek GoodbyeDPI var o da zaten sorun çıkarmaz.

En guzeli snappy driver installer Origin ile hangi suruculerin eksik olup olmadigini kontrol edin dogru surucu mu degil mi kontrol edin dogruysa snappy driver installer Origin ile otomatik kurturtabilirsiniz veya sitesinden bakarsiniz var mi diye.

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html bu Intel suruculerini eksik mi degil mi kontrol eder yukler ve gunceller guvenlidir. (chipset suruculeride dahil)

https://www.nvidia.com/en-eu/software/nvidia-app/ bu NVIDIA surucusunu guncel tutar ve dogru driveri algilayip yukler guvenlidir.

https://www.glenn.delahoy.com/snappy-driver-installer-origin// bunun ile de dikkatli bir sekilde surucu dogru mu degil mi diye kontrol ettikten sonra secip kurabilirsiniz genelde yuksek ihtimalle dogru algilar yanlis algilamasi dusuk ihtimal bayagi.

O zaman windows defender yeterli olur. Rufus iyi bir yazilimdir bir sikinti cikarmaz bende kullaniyorum. Onun disinda ekstra guvenlik olarak indirdiginiz uygulamalari Virus Totale atip hangi AVler algiliyor ne kadar algilanmis viruslu mu degil mi kontrol edebilirsiniz.

Bitdefender TrafficLight veya MalwareBytes Browser Guard eklentisini kullanabilirsiniz zararli sitelere girmemek icin opsiyonel olarak.

https://www.malwarebytes.com/browserguard

Son düzenleme: