Masaüstü bir uygulamam var maalesef Web değil. Aklımı kurcalayan bir şey var ki o da lisans mevzusu. Uygulama niş bir kitleye hitap ediyor ve en azından ilk zamanlarında korsan olarak kullanılmasının önüne geçmek istiyorum.

Bunun için belirli bir öneriniz var mı? Client tarafında işlem yapan uygulamaları korumak neredeyse imkansız bunu biliyorum. Ancak en iyi çözüm nedir sizce? Basit bir lisans key sistemi çok kolay aşılabilirmiş gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü bir uygulamam var maalesef Web değil. Aklımı kurcalayan bir şey var ki o da lisans mevzusu. Uygulama niş bir kitleye hitap ediyor ve en azından ilk zamanlarında korsan olarak kullanılmasının önüne geçmek istiyorum.

Bunun için belirli bir öneriniz var mı? Client tarafında işlem yapan uygulamaları korumak neredeyse imkansız bunu biliyorum. Ancak en iyi çözüm nedir sizce? Basit bir lisans key sistemi çok kolay aşılabilirmiş gibi geliyor.
Uygulamayi en azindan nis kitlenin disindan da birkac kisi daha duysun derseniz GPL yapip Github'a atin.

Yok eger ticari ozel bir lisanslama istiyorsaniz o zaman avukatla EULA yazmaktan baska careniz yok diye biliyorum.

Adam gibi bir koruma kullanmazsaniz evet, tersine muhendislige giris almis biri eline aldigi ilk debuggerla muhtemelen 10 dakikada kirar.

Lisanstan önce ürün tanıtımı için bir süre ücretsiz dağıtım yapabilirsiniz. Ayrıca nasıl bir yazılımdan bahsediyoruz, nasıl bir nis kitle?

@29 @11544 Yazılım bir pasaport okuyucu. Toplu tur işleri yapan isanlar için. Daha fazla detay veremem. Tek işlevi bu değil ama kitleyi anlamışsınızdır. Avukatla telif almak ve lisanslamak okey. Ancak benim asıl sorum en iyi şekilde (hiçbir zaman güvenli olmayacak biliyorum) nasıl key koruması entegre edebilirim? Bunun bilinen bir yöntemi ve standartı var mı?

Ücretsiz tanıtımı da key ile dağıtacağım.