furkangorur

Uzman
Selam, bilgisayarıma 2. monitörü taktıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Masaüstüne veya bir belgeye sağ tık yapınca açılan menü üzerinde çok kasma oluyor ta ki menüyü kapatana kadar.
Sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, bilgisayarıma 2. monitörü taktıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Masaüstüne veya bir belgeye sağ tık yapınca açılan menü üzerinde çok kasma oluyor ta ki menüyü kapatana kadar.
Sebebi nedir?

Sisteminiz düşükse veya çok dosya varsa yani ssd/hdd dolu ise yapıyor olabilir.

Kendimden örnek vereğim. Eski sistemim i7 13700F - rtx3060ti idi 1tb SSD'nin tamamını kullanıyordum. Bu sebepten ötürü bilgisayar çok takılıyordu. 150 GB yer açınca ciddi oranda fark etti. Kasma, donmadan eser kalmadı.

Sisteminiz düşükse veya çok dosya varsa yani ssd/hdd dolu ise yapıyor olabilir.

Kendimden örnek vereğim. Eski sistemim i7 13700F - RTX3060 Ti idi 1TB SSD'nin tamamını kullanıyordum. Bu sebepten ötürü bilgisayar çok takılıyordu. 150 GB yer açınca ciddi oranda fark etti. Kasma, donmadan eser kalmadı.

Kingston 1TB Renegade MLD M500 Ultra 1TB.

Bilgisayar hangi diske kurulu? Kaç GB boş alan var?

1750728110031.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz nedir?
Açıkçası tek bu kaldı. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Hocam format attım, sorun çözüldü gibi oldu. Sonra 2. monitörü taktım yine aynı sorun başladı. Çözümü yok gibi :( DP kablo yerine HDMI deneyeceğim.
İşlemcim Ryzen 5 7500F, ekran kartım 5060 Ti 16 GB.

Ak.

Hocam format attım, sorun çözüldü gibi oldu. Sonra 2. monitörü taktım yine aynı sorun başladı. Çözümü yok gibi :( DP kablo yerine HDMI deneyeceğim.
İşlemcim Ryzen 5 7500F, ekran kartım 5060 Ti 16 GB.

Aklıma başka bir şey gelmiyor. Ama en azından şundan eminim sorun 2. monitörden kaynaklı. Diğer parçalardan bririyle alakalı olsaydı yüksek ihtimalle tek monitör takılı olduğunda da aynı sorun devam ederdi.