Lodex

Başarılı
Matebook 14 Core Ultra 125h cihazıma Zorin OS kurdum. Dokunmatik ekran, ses ve parmak izi çalışmıyor. Sanırım dokunmatik cihazın adı ftsc1000.

Ses problemi için kablolu kulaklık takmayı dene, hoparlör çalışırsa aşağıdaki yöntemi uygula.

Ses problemi için kablolu kulaklık takmayı dene, hoparlör çalışırsa aşağıdaki yöntemi uygula.

Zaten Bluetooth kulaklıkla kullanıyorum cihazı ama yine de belirtmek istedim. Parmak izi de Windows hellodaki gibi kullanılamıyorsa sorun değil ama dokunmatik ekran gerçekten büyük bir sorun benim için ve çözmem lazım.

Profilinde Linux çekirdek sürümü 6.8 diyor ki 2024'ün başlarında çıkan bir sürüm. Daha güncel kernel kullanan dağıtımları dene. OpenSUSE Tumbleweed, Fedora, Arch Linux gibi. Sürücü sorunları genelde güncel kernellere geçince düzeliyor.

Ubuntu 6.14 kernel kullanıyor sanırım onu kursam düzelir mi sizce? Şu ana kadar Ubuntu tabanlı dağıtımlar kullandığım için yine aynı şekil devam etmek istiyorum.
Mainline ile imzasız güncel kernel yükledikten sonra aşağıdaki komutlar ile driveri silip yükledikten sonra sorunum çözüldü.
Kod:
sudo modprobe -r i2c_hid_acpi
sudo modprobe i2c_hid_acpi

Son düzenleme:
Zorin yerine arch ve türevi kullan, güncel olan kernel de bazı sorunlar çözülmüş olabilir.