Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Ses problemi için kablolu kulaklık takmayı dene, hoparlör çalışırsa aşağıdaki yöntemi uygula.
Huawei MateBook cihazlarda Linux kurulumu sonrası oluşan (en azından gördüğüm kadarıyla 14, 14s, 16s ve X modellerinde) hoparlörler ve kulaklık jakından ses gelmeme sorunuyla çözümünden bahsetmek istiyorum.
Sanırım bir şekilde ses sürücülerinin beyni yanıyor ve kulaklıkla hoparlörü aynı yere bağlayıveriyor. Sonuç olarak da daha çok karmaşa, terslikler... Yani ses jakından herhangi bir aygıt bağlı değilken bilgisayarımız sesi kulaklıklara aktarmaya çalışırken kulaklık taktığınızda sesi hoparlörden veriyor
Çözümü GitHub üzerinden "vpkopylov" isimli bir arkadaşımız terminale "amixer -c 0...
Sanırım bir şekilde ses sürücülerinin beyni yanıyor ve kulaklıkla hoparlörü aynı yere bağlayıveriyor. Sonuç olarak da daha çok karmaşa, terslikler... Yani ses jakından herhangi bir aygıt bağlı değilken bilgisayarımız sesi kulaklıklara aktarmaya çalışırken kulaklık taktığınızda sesi hoparlörden veriyor
Çözümü GitHub üzerinden "vpkopylov" isimli bir arkadaşımız terminale "amixer -c 0...
Ses problemi için kablolu kulaklık takmayı dene, hoparlör çalışırsa aşağıdaki yöntemi uygula.
Huawei MateBook cihazlarda Linux kurulumu sonrası oluşan (en azından gördüğüm kadarıyla 14, 14s, 16s ve X modellerinde) hoparlörler ve kulaklık jakından ses gelmeme sorunuyla çözümünden bahsetmek istiyorum.
Zaten Bluetooth kulaklıkla kullanıyorum cihazı ama yine de belirtmek istedim. Parmak izi de Windows hellodaki gibi kullanılamıyorsa sorun değil ama dokunmatik ekran gerçekten büyük bir sorun benim için ve çözmem lazım.
- Makaleler
- 3
Profilinde Linux çekirdek sürümü 6.8 diyor ki 2024'ün başlarında çıkan bir sürüm. Daha güncel kernel kullanan dağıtımları dene. OpenSUSE Tumbleweed, Fedora, Arch Linux gibi. Sürücü sorunları genelde güncel kernellere geçince düzeliyor.
Ubuntu 6.14 kernel kullanıyor sanırım onu kursam düzelir mi sizce? Şu ana kadar Ubuntu tabanlı dağıtımlar kullandığım için yine aynı şekil devam etmek istiyorum.
Mainline ile imzasız güncel kernel yükledikten sonra aşağıdaki komutlar ile driveri silip yükledikten sonra sorunum çözüldü.
Mainline ile imzasız güncel kernel yükledikten sonra aşağıdaki komutlar ile driveri silip yükledikten sonra sorunum çözüldü.
Kod:
sudo modprobe -r i2c_hid_acpi
sudo modprobe i2c_hid_acpi
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu