Cheriel

Uzman
Evde 4 tane TYT matematik kitabı var kimse bana yol göstermedi ilk başta zor kitapları aldıkları için çözemedim ben de en kolayı olan Matematiğin İlacı kitabını aldım ve onu çözüyorum ama bugün Mert Hoca'nın soru bankasını açınca çözemedim yine soruları. Ne yapacağım, bilmiyorum. Tek başıma olmayacak gibi, sürekli bir sorun çıkıyor ve yapamıyorum soruları, öylece bakıyorum. Rasyonel sayılardayım ama sanki hiçbir şey öğrenmemiş gibiyim. Mesela ardışık sayılardan bir soru gelse yapamıyorum.

Bıyıklı matematik izliyorum bazen de pekiştirmek için mert hoca.
O zaman sadece izliyorsun. Hoca bir şeyi anlatıp bir soru çözer ardından. Sonrasında o soruyu kendinde yapmaya çalış. Hatta öncesinde dene yapamazsan izle, yapabilirsen de izle belki başka bir şekilde yapar. İlacı çözebiliyor olman lazım.

O zaman sadece izliyorsun. Hoca bir şeyi anlatıp bir soru çözer ardından. Sonrasında o soruyu kendinde yapmaya çalış. Hatta öncesinde dene yapamazsan izle, yapabilirsen de izle belki başka bir şekilde yapar. İlacı çözebiliyor olman lazım.

İlacı çözebiliyorum ama mert hocanın soru bankasını çözemiyorum moralim bozuluyor o yüzden.

İlaç bitince hız ve renk çöz bir tık üstü. Kademe kademe ilerliyor kolaydan zora. Çıkmışların değiştirilmiş hali de var. Sonra 345 çözersin.

Peki hocam Mert Hoca'nın soru bankasını çözememem normal mi? Sizde var miydi böyle bir durum? Sıfırdan mi başladınız siz de? Matematik sürecinizi biraz detaylı paylaşırsanız sevinirim çünkü artık ağladığım durumdayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam Mert Hoca'nın soru bankasını çözememem normal mi? Sizde var miydi böyle bir durum? Sıfırdan mi başladınız siz de? Matematik sürecinizi biraz detaylı paylaşırsanız sevinirim çünkü artık ağladığım durumdayım.
Geçen sene 1 Temmuz'da Rehber Matematik 49 günde tyt mat kampı ile başlamıştım. İlk başlarda ben de hiçbir şey yapamıyordum. AYT inanılmaz güzel akıyordu ama TYT çöptü yani. Temel kavramlar yapamıyordum ilk başlarda. Bir kaç ay sonra yapabilmeye başladım. Daha yeni başladıysan çözememen normal.

Ben seni @Testo Unit hocama yönlendireyim. Ben çok kafama estiğince çalışıyorum çünkü. Bir gün sadece matematik kasıyorum bir gün bütün dersler. Düzenli bir çalışma programım yoktu.