20380

Becerikli
Ben normalde matematikte çok başarılıydım ama babam vefat ettikten sonra matematiği bir daha eskisi gibi yapamadım. Bu konu çok canımı sıkıyor, ileride babamın istediği mesleğe ulaşmam için matematiği yapabilmem lazım (MSÜ). Derste soruyu çözemiyorum hoca anlatıyor anlıyorum fakat bir daha o tür soru gelse de çözemiyorum, hep sürekli soru çöz diyenleri duydum ama çözemiyorum ne yapacağım bilmiyorum. 10. sınıfım. Tüm derslerim çok iyi ama tek sıkıntı matematikte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baban huzur içinde yatsın kankam, kendine uygun bir matematik test kitabı al, hocanın anlattığı konuyu eve gelince istersen video izle, sonra çözersin zaten anlayınca farkı fark edersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başınız sağ olsun..

Matematiğin temeli pratikte yatıyor. Bıkmadan, usanmadan belirli bir vaktini sürekli olarak matematiğe ayırman gerekiyor. Bir süre sonra kendin de yapabileceğini fark edeceksin. Eğer okuma-anlama konusunda sıkıntın yoksa bence tek eksiğin yeterli pratiği yapmıyor olman.

Başınız sağ olsun.

Matematiğin temeli pratikte yatıyor. Bıkmadan, usanmadan belirli bir vaktini sürekli olarak matematiğe ayırman gerekiyor. Bir süre sonra kendin de yapabileceğini fark edeceksin. Eğer okuma-anlama konusunda sıkıntın yoksa bence tek eksiğin yeterli pratiği yapmıyor olman.

Öncelikle sağ olun. Peki bu pratiği yapabilmem için bir kitaba ihtiyacım var mı? Ayrıca hocam ben de Eskişehirliyim, sanırım siz de Eskişehirlisiniz.

Yani üçgenlerde çözümü göremiyorum. Soruyu okusamda aklıma bir sürü konu girdiği için hangi çözümle yapacağımı bilemiyorum. Yani genel baştan mı temel atmam lazım?
Soruyla uğraşıp kafanızın karışıp o soruyu yapamayacağınızı anladığınızda sorunun çözümünü inceleyin. Çözümü izledikten sonra soruyu tekrar çözmeye çalışın. Ardından aynı tarzda bir soruyu kendiniz çözmeye çalışın. Çözemediğiniz anlamadığınız soru olursa aşağıdaki kategoride konu açarsanız yardımcı oluruz.

Soruyla uğraşıp kafanızın karışıp o soruyu yapamayacağınızı anladığınızda sorunun çözümünü inceleyin. Çözümü izledikten sonra soruyu tekrar çözmeye çalışın. Ardından aynı tarzda bir soruyu kendiniz çözmeye çalışın. Çözemediğiniz anlamadığınız soru olursa aşağıdaki kategoride konu açarsanız yardımcı oluruz.

Teşekkürler.

Öncelikle sağ olun peki bu pratiği yapabilmem için bir kitaba ihtiyacım var mı ve hocam bende eskişehirliyim sanırım sizde eskişehirlisiniz.
Elbette hayır. Elinde internet gibi bir nimet var. Hele bu devirde "yapay zeka dil modelleri" var. Sormaktan, soruşturmaktan çekinme. Yerli/yabancı kaynakları tüket. Yabancı dilim yok gibi bir bahanen de olamaz çünkü teknoloji artık eskisi gibi değil. Şu an birisi, bir konuya istekli olduğu sürece elinde pratik yapabileceği inanılmaz sayıda kaynak barındırıyor. Bunlardan birisi de sensin.

Bir diğer konu, öğrenme sürecin ömür boyu devam edecek ve etmeli. Hiçbir konuda, 3-5 günde, sınırlı kaynaklarla başarıya ve %100'e yakın verime ulaşamazsın. İnsanın doğası bu. Çıktığın yol, ucu bucağı olmayan bir yol. Hayatının her aşamasında öğrenme süreci devam edecek.

Matematik alanında belirli bir seviyeye gelmiş her insan bu işe yıllarını veriyor. Seviyorsan ve sen de yıllarını vermek istiyorsan, önün açık. Kaynak erişimin var. Bir yerden başla yeter ki.

Ve evet, ben de eskişehirliyim :)