Matematik nasıl yapılır?

Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Arkadaşlar merhaba fen ve Türkçem 15 net altına düşmüyor cuma girdiğim denemede 16 net Türkçe 17 net fen yaptım ama matematik 3 ve 8 net arası nasıl arttırırım?

Fenomen 8A, KVA İlk Adımlar, Güçlendiren Soru Bankası, Formula 1 var şu an.
Bir de matematik için Premaster nasıldır? Soru yapamıyorum açıklayarak anlatıyor sonra soru veriyor işime yarar mı?

Matematikte başarılı olmanı sağlamak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Temel Kavramları Gözden Geçir:
- Matematikte zorlandığın konuları belirle.
- Bu konuların temel kavramlarını gözden geçir; örneğin, işlem kuralları, cebir, geometri gibi.

2. Kaynakları Etkili Kullan:
- KVA İlk Adımlar ve Güçlendiren Soru Bankası gibi kaynakları kullanarak, sık sık alıştırmalar yap.
- Formula 1 kitabını konulara göre sıralayarak çalış ve bol bol pratik yap.

3. Soru Çözüm Teknikleri:
- Her gün belirli bir miktar (10-20) matematik sorusu çöz.
- Yanlış yaptığın soruları tekrar çöz ve neden yanlış yaptığını anlamaya çalış.

4. Premaster Kitabını Değerlendir:
- Premaster, kavramları anlaman için iyi olabilir. Eğer açıklamalar yeterince netse ve ardından sorularla pekiştiriyorsan, fayda görebilirsin.
- Eğer kitabın soruları çok zor geliyorsa, önce seviyene uygun kaynaklardan başla.

5. Düzenli Çalışma Programı Hazırla:
- Her gün belirli bir süre matematik çalışmaya zaman ayır.
- Sadece çözüm değil, konu anlatımlarını dinle ve not al.

6. Geri Bildirim Al:
- Öğretmenine ya da arkadaşlarına zorlandığın konuları anlat ve yardım iste.
- Çözüm tarzını gözden geçirmek için başkalarına sorunlarına nasıl yaklaşacağını sor.

7. Psikolojik Hazırlık:
- Sınav korkusunu aşmak için örnek sınavlar yap ve zamanı iyi yönetmeyi öğren.
- Kendine güven; önceki başarısızlıklara takılma.

Bu adımları izlediğinde, matematikteki netlerini artırma şansın yükselecektir. Her gün düzenli çalışarak ilerlemeni takip et ve gereken yerlerde yardım istemekten çekinme!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…