Ortaya kendim için iddiamı attım. Matematik zorlandığım konularda tekrar ve konuyla alakalı kolaydan zora doğru test çözümü şeklinde iddiamı koydum ailemin önünde.

Öncelikle merhaba,

Ben 8. sınıf öğrencisiyim aynı zamanda LGS'ye çalışan birisiyim. Bütün derslerde gayet başarılı, daha fazla çalışırsam rahatça halledebileceğim düzeyde iyiyim. Hele hele sözellerde çok iyiyim. Lakin Matematiği bir türlü anlayamıyorum. Fen de hoca anlatırken heyecanlı bir şekilde dinliyor ve tek seferde anlarken, matematikçi anlatırkan hayatı sorguluyorum. Evde soru çözüyorum hiç doğru yok. Matematik yerlerde. Sınav haftasında diğer sınavlar 90 gibi notlarla gelsede Matematikden 34 aldım ve yaklaşık 1 hafta o nota ağladım. Diğer notlarım ortalama 90 iken Matematiği bir türlü an-la-ya-mı-yo-rum. Başta söylemiştim yarın matematik çalışacağım diye ailemin önünde iddia koyduğumu açıklamıştım. Ama kaygılıyım işte. Ya tekrarları anlamazsam ya da ya da konuyu anlayıpda problemlerini çözemezsem? İyi bir lise tutturmak çok istiyorum. Hayallerimin peşinden koşmak ve azimli çalışmak istiyorum. Matematik karşıma bir perde çekiyor ve hevesimi her an düşürüyor. Bana çalışma programı oluşturabilir misiniz? Matematiği anlamak ve iyi bir lise istiyorum. Okulda öğretmenim eğer matematiğini düzeltemezsen sen liseleri unut diyor bu da hevesimi iyice düşürüyor. Rakiplerin deli gibi ders çalışıyor sen hala konuları anlayamıyorsun diyor. Halbuki diğer derslerim hatta fenim bile fena sayılmaz. Hocanın o sözünden sonra yine sıramda içten içe ağladım. Rica etsem bir öneri falan verir misiniz?

Matematik temelin olmadan konuları iyi bilmeden direkt soru çözmeye çalışırsan yazılıdan yüksek not da alamazsın soru bankasından doğru da çıkaramazsın. 7. sınıfa geri dön ve konularını tekrar et, 7. 8. sınıf ders kitaplarındaki tüm soruları çözebilecek kadar matematiği ve konularını öğren. LGS'de çok da farklı bir şey soramazlar zaten. Mebi'yi de kullanabilirsin konu anlatımları ve sorular var.