Sınava girememiştim, yarın telafi sınavım var. Biraz stresliyim ve çok yorgunum ama kesinlikle çalışacağım. 1 saat özel ders için çok sevdiğim hocam sınav öncesi gelip ders anlattı, gözümden uyku aktığı için bir kısmını dinleyemedim. Nasıl etkili çalışabilirim? Çalışma kağıdım var önümde, uykuyu da halledip canlanmam gerekiyor. Öğrendiklerimin aklımda kalması için ne yapabilirim?
Sınava girememiştim, yarın telafi sınavım var. Biraz stresliyim ve çok yorgunum ama kesinlikle çalışacağım. 1 saat özel ders için çok sevdiğim hocam sınav öncesi gelip ders anlattı, gözümden uyku aktığı için bir kısmını dinleyemedim. Nasıl etkili çalışabilirim? Çalışma kağıdım var önümde, uykuyu da halledip canlanmam gerekiyor. Öğrendiklerimin aklında kalması için ne yapabilirim?
Öğrendiklerinin aklında kalması bir süreçtir, 1-2 saatlik çalışma ile her şeyi ezberleyemezsin. Bu yüzden hocalar günü gününe çalışmayı tavsiye ederler. Sen telafiye kalıp tatili de iyi değerlendirmemişsin. Şu an yapabileceğin tek şey biraz konu tekrarı izleyip test çözmek olur.
Öğrendiklerinin aklında kalması bir süreçtir, 1-2 saatlik çalışma ile her şeyi ezberleyemezsin. Bu yüzden hocalar günü gününe çalışmayı tavsiye ederler. Sen telafiye kalıp tatili de iyi değerlendirmemişsin. Şu an yapabileceğin tek şey biraz konu tekrarı izleyip test çözmek olur.
İşte bu huydan acilen kurtulmanız lazım. 11 ve 12.sınıflarda bu başınıza çok dert açar ayrıca denemelerinizde 1 günde 7-8 dersin tüm konularına çalışmanız mümkün olmaz. TYT denemeleriniz zorlu geçer.