1589

Üstün
Makaleler
2
Sınava girememiştim, yarın telafi sınavım var. Biraz stresliyim ve çok yorgunum ama kesinlikle çalışacağım. 1 saat özel ders için çok sevdiğim hocam sınav öncesi gelip ders anlattı, gözümden uyku aktığı için bir kısmını dinleyemedim. Nasıl etkili çalışabilirim? Çalışma kağıdım var önümde, uykuyu da halledip canlanmam gerekiyor. Öğrendiklerimin aklımda kalması için ne yapabilirim?

10. Sınıfım.

Son düzenleme:
Sınava girememiştim, yarın telafi sınavım var. Biraz stresliyim ve çok yorgunum ama kesinlikle çalışacağım. 1 saat özel ders için çok sevdiğim hocam sınav öncesi gelip ders anlattı, gözümden uyku aktığı için bir kısmını dinleyemedim. Nasıl etkili çalışabilirim? Çalışma kağıdım var önümde, uykuyu da halledip canlanmam gerekiyor. Öğrendiklerimin aklında kalması için ne yapabilirim?

10. Sınıfım.
Öğrendiklerinin aklında kalması bir süreçtir, 1-2 saatlik çalışma ile her şeyi ezberleyemezsin. Bu yüzden hocalar günü gününe çalışmayı tavsiye ederler. Sen telafiye kalıp tatili de iyi değerlendirmemişsin. Şu an yapabileceğin tek şey biraz konu tekrarı izleyip test çözmek olur.

Önce uykunu al, alarm kur, kalk ve o zaman çalış. Dersi bile uyku yüzünden tam dinleyemediysen o halde çalışarak pek bir şey anlamazsın.

Önce uykunu al, alarm kur, kalk ve o zaman çalış. Dersi bile uyku yüzünden tam dinleyemediysen o halde çalışarak pek bir şey anlamazsın.
Gecenin köründe veya sabah çalışması da efektif olmaz, beynin en çok çalışmak istemediği saatler gece saatleridir (tabi insandan insana değişebilir.)

Öğrendiklerinin aklında kalması bir süreçtir, 1-2 saatlik çalışma ile her şeyi ezberleyemezsin. Bu yüzden hocalar günü gününe çalışmayı tavsiye ederler. Sen telafiye kalıp tatili de iyi değerlendirmemişsin. Şu an yapabileceğin tek şey biraz konu tekrarı izleyip test çözmek olur.
Böyle bir huyum var hocam. Gelen hoca soruları anladığın kadarıyla yap takıldığın yerde çözümüne bak dedi öyle yapacağım.

Kafam geceleri çok daha iyi çalışıyor, hafif açlık da olacak yanında. Kişiye göre değişir evet.
Ben karanlık ve enstrümental müzik olan ortamda çalışırım genelde, her şeyi de kafam alır bu sayede.

Böyle bir huyum var hocam. Gelen hoca soruları anladığın kadarıyla yap takıldığın yerde çözümüne bak dedi öyle yapacağım.
İşte bu huydan acilen kurtulmanız lazım. 11 ve 12.sınıflarda bu başınıza çok dert açar ayrıca denemelerinizde 1 günde 7-8 dersin tüm konularına çalışmanız mümkün olmaz. TYT denemeleriniz zorlu geçer.

Kulaklıktan gürültü engellemeyi açıp, müzik dinleyip öyle mi ders çalışsam? Ne tür müzikler önerirsiniz ders çalışırken?
Ya beni örnek almanızı önermem, ben Royalty falan dinliyorum, sonra oyun soundtrackleri falan dinliyorum, karışık benim listem.