LGS Avcısı

Çalışkan
Bu sorular hangi konudan?

1739040810371.webp

1739040816969.webp

1739040823469.webp

Daha görmediğimiz konular. İlk soru dönüşüm geometrisi. Diğer sorular da veri analizi gibi duruyor ama tam emin değilim. Çünkü 7. sınıf sorularında da bu tip sorular vardı diye hatırlıyorum. Hocam bu arada konular tamamen bitmeden LGS 2023 / 2020 dışındakileri çözmeyin derim. 2. dönem konuları var daha.

Vallahi hocam ben 12'yim ilk iki soru için @Eren T. doğru diyor. 3. soruyu da ben üçgen benzerliğiyle yaptım bilmiyorum sizde var mı öyle bir konu. Oran orantı da kullanılabilir sanırım.
Eki Görüntüle 122803

Hocam oran orantı 7. sınıf konusu diye hatırlıyorum ben. O yüzden 7. sınıf soru tipi dedim zaten. Bir de eşlik ve benzerliğin 8. sınıf müfredatında olduğunu şimdi fark ettim evet eşlik ve benzerlik konusuymuş hocam. Düzeltme için sağ olun. Bu arada oran orantı ile yapıldığında soru yanlış çıkıyor.

Hocam oran orantı 7. sınıf konusu diye hatırlıyorum ben. O yüzden 7. sınıf soru tipi dedim zaten. Bir de eşlik ve benzerliğin 8. sınıf müfredatında olduğunu şimdi fark ettim evet eşlik ve benzerlik konusuymuş hocam. Düzeltme için sağ olun. Bu arada oran orantı ile yapıldığında soru yanlış çıkıyor.

Soruda ters orantı var büyük ihtimalle çapraz çarpıyorsunuzdur. Doğru orantıda çapraz çarpım yapılır. Burada zaman artarken litre azalıyor. Ters orantı.