Matematik temeli nasıl atılır?

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Matematiğim kendimi bildim bileli pek iyi değildi, kendimi çok zorladığım zaman anlıyordum ancak tabii ki de üşendim ve dinlemedim, sözel derslerim gene iyi ancak matematik lazım, TYT matematiğinden değil AYT matematiğinden bahsediyorum. Bu sene mezuna kalacağım ve matematiğimi temelini sağlam atarak iyileştirmek istiyorum ancak hangi kaynağı almalıyım hangi YouTube kanalını izlemeliyim hangi soru bankası lazım hiç bilmiyorum önerileriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel ders alman iyi olabilir. Nerede eksiğin varsa onun üzerine odaklanırsın.

Öyle Youtube'la falan olmaz. Maddi durumunuz iyiyse güzelinden bir özel ders almanı öneririm. Üniversiteyi İbrahim isimli özel hoca sayesinde kazanmıştım. Kulakları çınlasın.

@babaci @8372 Hem dershaneye başlayıp hem özel ders almak ekonomik açıdan biraz sıkıntıya sokabilir.

Ben de matematik öğrenmekle uğraşıyorum. Artık sistem dayatmasını kabul etmeyip, kendim nasıl öğrenebiliyorsam öyle öğreneceğim. Sanada aynısını tavsiye ederim.

Hangi Youtube kanalini izleyeceginiz size bagli aslinda tamamen. Bircok hoca var Youtube'da kendinize gore birini bulmaniz cok zor olmaz, izleyip kendiniz gorebilirsiniz. AYT icin Eyup B ya da Biyikli Matematik onerebilirim.

Benim tavsiyem, Khan Academy'ye bakabilirsin. Khan Academy'de konu aralarında sorular soruluyor. Videolarda ise önce 1 saatlik videoyu izle, daha sonra videodaki en başta anlatılan kısmı çözmeye çalış. İnsan o kadar sürede unutur be!

Bence dershaneye falan git diyenleri dinleme, temelin yoksa hiçbir şey öğrenemezsin oralarda. En iyi yöntem kendi çalışma programını yaratmak. Eğer temelin çok zayıfsa rehber matematik öneririm, konuların mantığını anlayıp ardından kolay-orta arası sorular çözmüş olursun ondan sonra gerçekten seni zorlayacak soru kitapları al

Özel ders almanız en mantıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…