Matematikten kötü not almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tecaset
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 249
  • Etiketler Etiketler
    kötü

tecaset

Üyecik
Arkadaşlar matematikten, çalışmama rağmen sürekli kötü not alıyorum. 8.sınıfa gidiyorum ve matematikten 35 falan bekliyorum. Cidden bunu duyunca çok üzüldüm çünkü yüksek notlarımı düşürmek istemiyorum ve ailem de notlarımı çok takip ettiği için büyük ihtimalle üzülür. LGS'ye de 2 hafta kaldı artık dayanamıyorum. Ne yapsam bilemiyorum.

Usta benim de aynı. Şu an yapabileceğimiz 2 şey var. Fen Bilimleri'ne ve Türkçe'ye abanıp ara dersleri de bir şekilde halletmek. Ara derslerden 8 doğru yapsak, ana dersleri fullesek alırız bir 370-400 arası bir puan. Gerçi önemli olan şey yüzdelik puan.

Eğri oturup doğru konuşalım kral. 21 LGS'de matematik dışında sınavı neredeyse fullemiştim 374 gelmişti. Maalesef o puanla da düzgün bir okul yoktu Bursa'da, adresime göre gittim. Matematik filmin koptuğu kısım. 2 haftada da düzelmez. Ancak yüksek puanlı bir lisenin hiçbir işe yaramadığını asıl önemli olanın kendi çaban olduğunu 12. sınıfa geçince anlıyorsun. Okul artık bir eğitim yeri olmaktan çıktı. Hocalar kitaptan yazanı okuyor geçiyor. Bunu evde kendin de yaparsın.

Gelelim sadede ne yapmalısın? Tabii ki de olmuyor diye salma. Elinden geleni yap 2 hafta boyunca. Ama aman aman kasıp da kendini boş strese sokma. Ailende illaki üzülecektir. Lisede onları mutlu etmek senin elinde. Herkesin hayatında bir dönüm noktası oluyor. Benim de 9. sınıfta matematikten 25 aldıktan sonra oldu. Bir daha da matematikten 80 altı almadım. Liseye geçince matematiğe düzgün çalış diğerleri her türlü hallediliyor.

Notun düşük geliyorsa ezberleyerek sınava giriyorsun muhtemelen. Matematik; Türkçe, Tarih gibi ezberlenerek öğrenilecek bir ders değil. Bir işlem yaparken "ben bu işlemi yapaken bunu niye yazdım" şeklinde çalışırsan daha verimli olur.

Matematik yapacaksın diye bir şey yok demek isterdim ama türkiyede yaşıyorsun , eğer akademik anlamda ilerlemek istersem matematiğin iyi olacak dostum. LGS'ye çalışıyorsun o bir şekilde halledilir diğer derslere aban.

Matematikte ise antrenmanlarla matematiğe başla lgs için demiyorum bunu çünkü yolun sonundasın zaten lise için antrenmanlarla matematik çöz.

Ben ortaokulda matematikten düşük almamıştım hiç, lisede patladım yerlerdeydi notum. LGS'de benim seneme denk geldi normalde teog sistemine göre hazırlandık biz. Matematik hiç yapamadım, MEB benim hakkımı yedi gibi. LGS'de beceri temelli matematik soruları var yks gibi. Teog tamamen işlemdi.

TEOG daha çok sadece ezber dayalıydı yani sen formül biliyor musun bilmiyor musun?
Ama LGS tamamen problem çözmeye dayalı bazı sorular bilgi geliyor ama %90 problem oluyor 9 yaşındaki çocuk bile aklını çalıştırsa yapabileceği sorular geliyor bazen.

Ama gerçekten zor bir sınav lgs. ben de tyt ye gireceğim bu sene emin ol neredeyse aynı sınavlara gireceğiz çünkü 2 side aynı şey problem çözme yani 4 sene sonrada bu soruya yanıt arayabilirsin.

Ben önceki dönem kimyadan 3 aldım. İkincisine harıl harıl çalıştım 80 aldım. İş sende bitiyor.

TEOG daha çok sadece ezber dayalıydı yani sen formül biliyor musun bilmiyor musun?
Aynen öyle beceri gerektirmiyordu, formülü ve gidişatı biliyorsan o tarz sorularda çözüyordun.
Ama LGS tamamen problem çözmeye dayalı bazı sorular bilgi geliyor
Katılıyorum.
%90 problem oluyor 9 yaşındaki çocuk bile aklını çalıştırsa yapabileceği sorular geliyor bazen.
%90 problem oluyor ama aynı tyt matematik mantığı 1 soruda birden fazla konu kullandırıyor sana. Geometri ve problemi bir arada sorulan sorular vs. var. Ayrıca 9 yaşındaki çocuğun bile yapabileceği soru sayısı 5 6 soruyu asla geçmez Matematikte.
Ama gerçekten zor bir sınav lgs. ben de tyt ye gireceğim bu sene emin ol neredeyse aynı sınavlara gireceğiz çünkü 2 side aynı şey problem çözme yani 4 sene sonrada bu soruya yanıt arayabilirsin.
Aynen ve ikisinde de matematik puanı uçuruyor. Ortaokul ile Lise farklıydı artık benzer oldu sistemi tek düzleştirdiler en çok üzüldüğüm bu. LGS'de Türkçe ile Matematik harici dersleri fulle bu 2 dersten az net yap puanın yine yetersiz kalabiliyor zira yüzdelik dilim önemli aynı sıralama sistemi gibi. İnkılap dersini fullemek kolaydı, din kolaydı İngilizce kolaydı gel gelelim fullemek bir şeye yaramıyordu.

Proje okulları da bunun adımıydı aslında, puansız liseler var ortaokula geçer gibi gidiyorsun. Eskiden ben şu liseyi veyahut bu liseyi kazandım diye sohbetler olurdu şimdi okul sınavlarında 20 30 alsan 50 ortalama ile lise kazanacaksın sınava girmeden. Tek fark MEB okul sınavlarına da el attı. Eskiden gençliğe hitabe vardı, çok anlamlıydı sonra 1 dönemde 3 ayrı sınav ve konular fazla bile geliyordu artık 2 sınav hocalar ne soracağını şaşırıyor. Ortaokulda seçmeli dersler yoktu, bir geldi nefret ettim. Yeni nesil neleri neleri kaçırıyor, saat 2'de 3 gibi biten okul 4'e kadar gidiyor artık. Kış saati uygulaması sayesinde okullara gündüz denk geliyorduk gelip giderken şimdi evin yakın olsa bile güneş batımına denk gelirsin. Üstüne sonra yeni nesil neden böyle diye soru soranlar var ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…