Öncelikle şunu belirteyim: C diskindeki Windows klasöründe hiçbir yerde minidump dosyası yok, bu yüzden dump dosyasını atamıyorum. :D

Normal bir şekilde bilgisayarı kapadım, mavi ekran verdi. Daha önce de olduğu gibi, başka zamanlarda da bu sorunu yaşamıştım. Debug analyzer falan kullanmayı da öğrenmiştim; kendim dump dosyasını okuyup problemi araştırıp çözüyordum. Bilgisayar yeniden başladı. Açtım, kendi bilgisayarımı dump dosyasını açmak için. Baktım, D diski yok. (Yeniden başlatıp BIOS'a filan baktım gözüküyor mu diye ama bir şey değişmedi.) Bari konu açayım Sosyal'e dosya ile birlikte dedim. Dosya da yok. :D Daha önce böyle bir şey başına gelmiş olan birileri var mı acaba? (Yurtta olduğumdan dolayı açıp bakamıyorum, yerinden mi çıkmış diye).

Son düzenleyen: Moderatör:
"Bu bilgisayar"a sağ tıklayıp "Yönet"i seçip disk yönetimine bakar mısın? Diski görüp görmediğini daha iyi algılayabiliriz.

Belki iyi ihtimalle diskin ilişkili olduğu harf silinmiştir.

"Bu bilgisayar"a sağ tıklayıp "Yönet"i seçip disk yönetimine bakar mısın? Diski görüp görmediğini daha iyi algılayabiliriz.

Belki iyi ihtimalle diskin ilişkili olduğu harf silinmiştir.
Biosda bile gözükmüyordu ki oraya da bakmıştım zaten.

D eğer ayrı bir disk ise söz konusu disk bozulmuş olabilir.
Ben de ondan korkuyorum:D. Şu an bilgisayarı açtım disk gözüküyor herhangi bir problem yok. Lakin şu an olmamış olması önümüzdeki birkaç ay içinde olmayacağı anlamına gelmez. Asıl anlamadığım nasıl bu kadar kolay bozulduğu.

Konu sahibinin gecmiste ve simdi aldigi mavi ekranlarin sebebi de bu olabilir mi o zaman? Sistem diski olmasa da mavi ekranlara sebebiyet verebilir mi?
Daha önce aldığım mavi ekranlar genellikle driver kaynaklı idi bundan eminim. Ki o zamanlar tek SSD vardı, yükseltme olarak eklediğim SSD sıkıntı çıkaran disk.