Mavi ekran sonrası Windows açılmıyor, ekran siyah kalıyor

muratb

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu, normal şekilde açtım. Ancak https://.. gibi yazıların olduğu bir mavi ekran hatası verdi ve “analiz ediliyor” deyip %100’de 15 dakika bekledi. İlerleme olmayınca kasayı kapatıp tekrar açtım.

Sonrasında Windows’u açmaya çalıştığımda her şey sorunsuz gidiyor: BIOS ekranı geliyor, ardından Windows logosu çıkıyor, simge dönüyor… Tam masaüstü gelecekken monitör kapanıp açılıyor, ekran simsiyah kalıyor. Sol üstte sadece “HDMI” yazısı çıkıyor yani monitör sinyal alamıyor.

Kendim de bilgisayarcıyım, birçok yöntem denedim:
  • Farklı monitörlerde denedim
  • SSD’yi başka bilgisayarda denedim, yine aynı
  • Güvenli modda açmayı denedim, olmuyor
  • Düşük çözünürlüklü mod da işe yaramıyor
  • Otomatik onarım başarısız
  • Güncellemeleri kaldırmak işe yaramadı
Sistem Windows’a geçerken monitör kapanıyor. İçindeki Chrome ve diğer programlardaki verilerim çok önemli. Yardımcı olabilir misiniz?

@Recep Baltaş hocam sen bu sorunu çözersin bir el atıverirsen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu rehberle onarım dener misiniz?

Bu komutları yazınca %12 de Error 4448 hatası alıyorum. Aşağıda ekran görüntüsünü paylaştım. Simdi ne yapmam gerekiyor?

Ekran kartınızın modelini yazmalısınız.

Recep beyin paylaştığı yöntemi uyguladığımda sadece ini eklediğim hatayı alıyorum. Ekran kartı ile alakalı oylanabilir sizde bir kontrol eder misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_3925.webp
    182,4 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız hata:

The WOF driver encountered a corruption in the compressed file's Resource Table
Şu komutu deneyince ne oluyor?

dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:X:\sources\install.wim:1 /LimitAccess

X burada USB belleğinizin harfi olacak.

Kod:
X:\Sources>DISM /Image:E:\ /Cleanup-Image /RestoreHealth

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.19041.1

Image Version: 10.0.19045.5608

The scratch directory size might be insufficient to perform this operation. This can cause unexpected behavior.
Use the /ScratchDir option to point to a folder with sufficient scratch space. The recommended size is at least 1024 MB.

[ ======= 12.6% ]
Error: 4448

WOF sürücüsü sıkıştırılmış dosyanın Kaynak Tablosu'nda bir bozulma ile karşılaştı.

The DISM log file can be found at X:\windows\Logs\DISM\dism.log

X:\Sources>

O komutu yazdığımda Error 50 hatası alıyorum ss aşağıda.

Dosya Ekleri

• IMG_3928.webp
    172,2 KB · Görüntüleme: 58
Yine aynı 4448 kaynak tablo bozulma hatası verdi. Ss aşagıda. Disk part kısmından Volume list kısımlarını da ekledim bu kez resme

Dosya Ekleri

• IMG_3930.webp
    188,4 KB · Görüntüleme: 51
sfc /scannow nasıl bir sonuç veriyor? Bu arada söz konusu diskte fiziksel bir arıza olmadığına emin misiniz?

Windows USB'si takarak yaptığım scannow sonuçlarına ekliyorum. Diskte fiziksel arıza olacağını sanmıyorum Samsung 970 EVO %99'da saglığı. 1 ay kadar önce MBR bir sistemden disk klonlaması yapmıştım tüm sistemi bence sonrasında Windows 10 son sürüm güncellemesi yaptım. Bir hafta önce de bu şekilde hata vermeye başladı.

Windows dosyaları ile alakalı bir durum. Araştırdığım kadarıyla dsim yaptığımda aldığım %12'de aldığım 4448 hatası başka kişilerde de aynı nokta da arıza vermiş bu da yazılımsal olabilecegini aklıma getiriyor. Ama sizin başka yapmamı isteidigniz bir test vs varsa onu da yapabilirim Recep bey.

Dosya Ekleri

• IMG_3941.webp
    148,9 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…