Mavi ekran sonrası Windows açılmıyor, ekran siyah kalıyor

muratb

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu, normal şekilde açtım. Ancak https://.. gibi yazıların olduğu bir mavi ekran hatası verdi ve “analiz ediliyor” deyip %100’de 15 dakika bekledi. İlerleme olmayınca kasayı kapatıp tekrar açtım.

Sonrasında Windows’u açmaya çalıştığımda her şey sorunsuz gidiyor: BIOS ekranı geliyor, ardından Windows logosu çıkıyor, simge dönüyor… Tam masaüstü gelecekken monitör kapanıp açılıyor, ekran simsiyah kalıyor. Sol üstte sadece “HDMI” yazısı çıkıyor yani monitör sinyal alamıyor.

Kendim de bilgisayarcıyım, birçok yöntem denedim:
  • Farklı monitörlerde denedim
  • SSD’yi başka bilgisayarda denedim, yine aynı
  • Güvenli modda açmayı denedim, olmuyor
  • Düşük çözünürlüklü mod da işe yaramıyor
  • Otomatik onarım başarısız
  • Güncellemeleri kaldırmak işe yaramadı
Sistem Windows’a geçerken monitör kapanıyor. İçindeki Chrome ve diğer programlardaki verilerim çok önemli. Yardımcı olabilir misiniz?

@Recep Baltaş hocam sen bu sorunu çözersin bir el atıverirsen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
'nvmd.inf' evet bu NVIDIA'ya ait bir dosya bence benim dediğimi yapıp sıfırdan sürücü kursak düzelir.

Merhaba hocam. C:\Program Files (X86)\NVIDIA Corporation bu dizin hariç hepsini sildim bu dizin yoktu klasörde. ama sorun düzelmedi maalesef. Başka ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Merhaba hocam. C:\program files (X86)\nvıdıa corporation bu dizin hariç hepsini sildim bu dizin yoktu klasörde. Ama sorun düzelmedi maalesef. Başka ne önerirsiniz?

Başka bir şey yok şu anlık aklımda en iyisi format atmak virüs bulaşmış olabilir.

Başka bir şey yok şu anlık aklımda en iyisi format atmak virüs bulaşmış olabilir.

Virus bulaşma degil de ben bu sistemi MBR sistemden yeni kasaya taşıdım diski klonlayıp. Daha once AMD ekran kartı kullanıyordum. Yeni kasada Windows'u güncelleyince ekran kartını falan da güncelledi o arada sildi sanırım driverları. Bu bir sayfa once ki mesajda belirtigimiz dosyayı klasöre koysak düzelme olmaz mı acaba?

Deneyin.

Denedim ama her pc ye farklı isimlerle yükleniyor sanırım dosyala. O klasör ismiyle bir klasör bulamadım system32 de başka sistemde. Ben bu sistemi Windows 11 e yükseltemem mi format atmadan ? O zaman dosyalar yenilenecegi İçin sorunlar çözülür diye düşünüyorum siz ne dersiniz ?

Olabilir. Windows Setup'a gelin Setupda özel ve yükselt diye 2 seçenek var yükselte basın ve yönergeleri izleyin.

Olabilir. Windows Setup'a gelin Setupda özel ve yükselt diye 2 seçenek var yükselte basın ve yönergeleri izleyin.

Dediğiniz şekilde yaptım ama aşağıdaki hatayı aldım sanırım USB bellek işe olmuyor. Son çarem buydu ama sanırım bu da olmadı. İçinde 15 senelik sistemim var ya. Kurtarmam gerekiyor şu an gerçekten çok çaresiz hissediyorum. Nasıl çözümsüz olur böyle bir hata geçekten anlamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_4149.webp
    618,7 KB · Görüntüleme: 40
Eğer illa verilerimi kurtarcam diyorsanız SSD'nizi başka kasaya bağlayıp verileri alın başka çare yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…