worldhello

Uzman
12-13bini geçmeyecek şekilde IPS ve 30 inç üstü olacak şekilde monitor önerisi alabilir miyim? PS5 ile kullanilacak.

Gözüme çarpan ama hakkınsa bilgi sahibi olmadigim bir monitör :https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-g5-g50d-32-inch-180hz-ips-qhd-ls32dg500euxuf/

Min 2k çözünürlük bakıyorum

IPS değil ama

Son olarak gözüme carpan https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...z-wqhd-curved-monitor-67c7gacbtk-1244621.html

Bunlarin arasindsn veya bunlarin haricinde öneriniz var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Televizyon da düşünebilirsiniz:

@incii

Son düzenleme:

Hocam attıklarım iyi mi, PS5 de kullanılacak ama daha sonra kullanım için de düşünülürse PS5 harici yani, attiginiz monitörleri düşünebilirim peki ya attığım monitörlere kıyaslarsak hangisi alınır diyorsunuz.

Hocam attıklarım iyi mi, PS5 de kullanılacak ama daha sonra kullanım için de düşünülürse PS5 harici yani, attiginiz monitörleri düşünebilirim peki ya attığım monitörlere kıyaslarsak hangisi alınır diyorsunuz.
Attıklarınızdan Samsung'u 2K olmasından dolayı eleyebiliriz. Diğerini markadan dolayı eleyebiliriz. LG'yi 4 ms olması sebebiyle eleyebiliriz. Eğer Curved istiyorsanız Lenovo alınabilir ancak o da 2K.

Attıklarınızdan Samsung'u 2K olmasından dolayı eleyebiliriz. Diğerini markadan dolayı eleyebiliriz. LG'yi 4 ms olması sebebiyle eleyebiliriz. Eğer Curved istiyorsanız Lenovo alınabilir ancak o da 2K.
LG'yi 4ms olması sebebiyle neden eliyorsun mesela? Attığın TV'leri 1ms mi sanıyorsun :D Ezber. Ki FPS oynamak için almıyor etmiyor, PS5'te 4ms farkın önemi olduğunu mu sanıyorsun?

Ms konusunu geçtim, attığın TV'lere TV demeye bin şahit ister. Bu bütçede TV falan alınmaz, tüplü TV deneyimi istemiyorsan eğer.

LG'yi 4ms olması sebebiyle neden eliyorsun mesela? Attığın TV'leri 1ms mi sanıyorsun :D Ezber. Ki FPS oynamak için almıyor etmiyor, PS5'te 4ms farkın önemi olduğunu mu sanıyorsun?
Hayır sanmıyorum da 0.5 ve 1 ms monitörler varken neden 4 ms monitör alsın? Televizyon alabilir çünkü başka düzgün alternatifi yok. Ama monitör olarak daha iyi alternatifler varken neden 4 ms alsın?

Hayır sanmıyorum da 0.5 ve 1 ms monitörler varken neden 4 ms monitör alsın? Televizyon alabilir çünkü başka düzgün alternatifi yok. Ama monitör olarak daha iyi alternatifler varken neden 4 ms alsın?
Piyasadaki 1ms diye satılan her monitörün gerçek 1ms olduğunu mu sanıyorsun? Çoğu 4ms çalışıyor, 1ms modu ekleyip görüntüden bayağı kısıp 1ms diye satıyorlar. Ayrıca 4ms ile 1ms'in farkını anlamanın ihtimali yok.

Televizyon alamaz 20 inç monitör alsın gene o TV'leri almasın. O televizyonları kullandım ve gerçekten tüplü TV'den hiçbir farkı yok. Bu bütçede TV falan alınmaz.

G6 al geç.

4K istersen de 274URF-QD.

M28U en giriş seviye 4K monitör. Pek albenisi olmayan sadece 4K 144 Hz'den ibaret bir model.

Hayır sanmıyorum da 0.5 ve 1 ms monitörler varken neden 4 ms monitör alsın?
Üreticiler, sitelerine ortalama gecikme süresini yazmaz, yapılan testte belirli bir aralıkta alınan en düşük değeri yazar. Örneğin monitörün ortalama gecikme süresi 10ms'tir lakin bir aralıkta 1ms görmüştür, bunu sitelerine yazarlar. Yani pek önemsenecek bir detay değil. Sitede 4ms diye yazılan bir monitörün ortalama gecikme süresi 6ms'tir, bu da daha iyi olduğu anlamına gelir çünkü belirli bir aralıkta alınan değeri referans almak mantıksızdır. Ortalama gecikme süresi her zaman daha önemlidir ve bunu da sadece incelemeler yoluyla öğrenebilirsin.