Leclerc

Üstün
Yer
Monaco
Toplanın, McDonalds'ta yaşadığım saçma sapan rezaleti ne kadar çok kişi görse o kadar iyi. Bilenler bilir, McDonalds'ın bazı şubelerinde self kasa tarzı bir sistem var. Dokunmatik ekrandan seçim yapıyorsunuz, ödeme yaptıktan sonra sistem sizi bir yemek sırasına koyuyor, sonra yemeği alıyorsunuz.

Normalde McDonalds yemek için pek uğradığım tipte bir yer değildir, yemeklerinden hoşlanmam. O gün arkadaş ısrar etti ve gittim. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Tam o tarifini yaptığım self kasadan geçerken kasada bir sorun oluştu, fiş vermedi. Olabilir tabii, sonuçta makine. Buraya kadar da normal.

Her neyse, yetkiliyi çağırdık, geldi. Makineyi şöyle bir kurcaladı, fiş sıkışmış. Sıkışan fişi düzeltti, sonra her ne yaptıysa makineyi aniden götürdü. Birkaç kişi falan toplandılar, yapmaya çalıştılar falan. Ben de bunları izliyorum. Sonra baktım olmayacak, sisteme de benim sipariş girmedi gibi, gittim takım elbiseli beyefendinin tekine durumu izah ettim. İlgileneceğim dedi, gitti mutfağa falan sordu, böyle böyle bir sipariş geldi mi falan diye. Sipariş mutfağa gitmemiş. Bunu duyunca hemen bankacılık uygulamasına bakayım dedim, o da ne? Tutarı gayet de güzel çekmiş makine. Uygulamadan çekilen tutarı bu beyefendiye gösterdim. "Birkaç dakikaya iade olur, çekmemiştir" falan dedi, o sırada da yerinde durmuyor, sağa sola gidiyor. Yahu o kadar belli ki iade edilmeyeceği, kabak gibi çekmiş zaten makine. Ödeme esnasında problem oluşsa tamam diyeceğim, öyle bir durum da olmadı. Neyse, hadi bekleyeyim dedim, tam da beklediğim gibi oldu. Ödeme geri falan yansımadı. Gittim elemana söyledim, esnaf lokantası gibi "İade olmazsa gelirsin buraya yardımcı oluruz" falan dedi. Neyse, fişi falan aldım, harcama itirazında bulundum. En son bankadan "iade başlatıldı" tarzında bir bildirim geldi, umarım iade yapılır.

Makinede sorun olabilir tabii, sıkıntı yok da benim takıldığım bu kadar baştan savma şekilde de davranılmaz be kardeşim. Bunlarla iş de yapılmaz, öyle paylaşayım dedim.

Banka iadeyi ertesi gün dedi. Harcama itirazını da kendim akıl ettim. Detaylı yazmadığım için sorun bende burada.

İtirazi siz yaptiysaniz haklisiniz. Kurumsal oldugu icin iade gibi isler yavas isliyor, adamin da belki yogunluktan sizle ugrasasi gelmemis yardimci oluruz deyip gondermek istemis. Artik boyle seylerde calisan zorluk cikarmadigi surece cok da takilmaya gerek yok. Sonucta sistem kotu, insanlar ne yapsın?

Bu tarz yerlerde kendinizi korumaya almak adına mutlaka kredi kartı kullanın. Bir sıkıntı oldu mu hiç sizin birisiyle bile konuşmanıza bile gerek kalmıyor. Tek iş arkanıza yaslanıp bankayı arıyorsunuz ya da siz bankaya gidip hesaplaşıyorsunuz. Gerisini onlar seve seve hallediyor. Sırf içecek eksik geldi diye koca menüyü iade bile verdikleri oldu. Artık korkularından beni gördüklerinde eksik bir şey var mı diye 3-4 defa bakıyorlar öyle yolluyorlar :D. Arkadaş beğenince mesajı tekrar okudum ve belirtmeyi unutmuşum. Mümkünse fiş, fotoğraf , makbuz vs ne kadar kanıt varsa toplayıp öyle gidin.

Son düzenleme: