Üniversite bitti sayılır, sadece bu dönem staja gidiyorum sınav vs. kalmadı. Haftada 50 saat çalışıyorum. Şunu net söyleyebilirim o sınav dertleri haftada 100 saat çalışmaya bedel. İş yerleri gerçekten çok daha iyi geliyor insana. Hem de akşam rahat uyuyorsun yorulduğun için. Maaş olarak da düşük olsa da tatmin ediyor bir iki elektronik şey alabiliyorum. Öğrencilik, kölelikten zor meslektir.

Vay hemşerim.

Zaten tabii ki İstanbul daha önde olacak. Okullarda klima yoksa MEB'e bildireceksiniz olmadı okulu falan değiştirin.
Şimdi düşündüm. İstanbul'da zaten camı açtım mı klima gibi esiyor. Evde bile klima kullanmıyoruz. Ama Adana'da klimasız yaşanmaz. Adana'a en son çare olarak bahçede atletle oturup kafayı yediğimi hatırlıyorum.

Milli eğitim bakanlığı yeni bir kararla gündeme geldi. Öğrencilerin yıllık 180 gün olan okul sürecini 200 güne çıkarmayı planlıyor. Yani anlayacağınız yaz tatili uygulamasını tamamen kaldırmak istiyorlar. Şu anlık kesin değil ama çalışmalara başlanılmış. Süreyi uzatmak çözüm değil, fiziki şartları iyileştirmeli ve kalite artmalı. Biliyorsunuz hava haziran ayında 50 dereceye kadar çıkıyor. Bu halde çoğunun pencerelerinde güneşliğin bile olmadığı klimasız sınıflar için tam bir eziyet olur.

Allah'tan son seneyim diyorum hatta siz bana son sene demeyin 5 ay sonra mezunum vallahi benden küçük kardeşlerime Allah sabır versin harbi bu adam adama. Cinnet geçirtir.

Bu konuyla ilgili bir haber okuyordum, son paragrafa Finlandiya gibi bazı ülkelerin eğitim sistemlerinde daha kısa tatil sürelerine sahip olduklarını yazmışlardı, komik.

Finlandiya'da okulların sadece 4 saat olduğunu da keşke unutmasalarmış.