Azalması gerekiyorken artıyor, şaka gibi gerçekten.

Saat olarak evet azalmalı, ama gün olarak her ülkeyle aynı oldu şu an.

Milli eğitim bakanlığı yeni bir kararla gündeme geldi. Öğrencilerin yıllık 180 gün olan okul sürecini 200 güne çıkarmayı planlıyor. Yani anlayacağınız yaz tatili uygulamasını tamamen kaldırmak istiyorlar. Şu anlık kesin değil ama çalışmalara başlanılmış. Süreyi uzatmak çözüm değil, fiziki şartları iyileştirmeli ve kalite artmalı. Biliyorsunuz hava haziran ayında 50 dereceye kadar çıkıyor. Bu halde çoğunun pencerelerinde güneşliğin bile olmadığı klimasız sınıflar için tam bir eziyet olur.

Aslında gün artması tartışmamız gereken konu değil, asıl konu bu eğtim sisteminde uğraştıkları sorun. Güney Kore'de falan 220 günmüş, ama bu eğtim sistemine uygunmu orası tartışılır.

@Hans her ülkeyle aynı olunca en iyisi oluyor diye bir şey yok ki. Berbat bir eğitim sistemi var. Günde 8 saat ders görüyoruz. Müfredat bazı yerlerde gerçekten saçmalıyor. Devletin verdiği edebiyat kitabında geçen sene tonla yazım ve noktalama hatası bulmuştuk. İnan diğer ülkelerde çok daha kaliteli eğitim görülüyor. İşin olayı daha fazla gün eklemek değil. Yangına göz göre göre körükle gidiyorlar.

@Hans her ülkeyle aynı olunca en iyisi oluyor diye bir şey yok ki. Berbat bir eğitim sistemi var. Günde 8 saat ders görüyoruz. Müfredat bazı yerlerde gerçekten saçmalıyor. Devletin verdiği edebiyat kitabında geçen sene tonla yazım ve noktalama hatası bulmuştuk. İnan diğer ülkelerde çok daha kaliteli eğitim görülüyor. İşin olayı daha fazla gün eklemek değil. Yangına göz göre göre körükle gidiyorlar.

Aksini iddia etmedim? Dediğimi uzunca anlatmışsınız sadece.