PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Merak ettiğim bir konu var: Acaba MediaTek dimensity 9300 işlemcisi Snapdragon işlemciler gibi yıllar geçse bile performansını koruyabilir mi?

Bende şu anda 4 yıl önce aldığım Redmi Note 9 Pro var içinde Snapdragon 720G işlemci var, hala performansı ilk aldığım günkü gibi. Acaba MediaTek de böyle ilk günkü performansını koruyabilir mi? Aldığım telefonu 3-4 yıl kullanıyorum çünkü o yüzden aklıma takıldı.

Son düzenleme:
İşlemci bir insan organı değil ki zamanla yaşlanıp performansı düşsün. Gelişen teknolojiyle birlikte yazılımlar daha fazla kaynak tükettiği için bu donanımlar yetersiz kalır ve cihazlarınız yavaşlar. Üst segment işlemciye sahip bir telefon alırsanız minimum 5 yıl sizi götürecektir.

Korur dostum neden korumasın, fii tarihinde çıkmış helio G80'li cihazlar hala yağ gibi çalışıyor.
Ayrıca 9300, 8 gen 3 ayarında bir işlemci, ne kadar kullanmak istiyorsan o kadar götürür.

Mediatek dimensity 9300 çok güçlü bir işlemci ama Snapdragon kadar uzun ömürlü değil.
Performans olarak başta harika, fakat uzun vadede Snapdragon’lar daha stabil, daha iyi optimize edilmiş ve daha iyi destekleniyor. Özellikle oyun ve yazılım güncellemeleri açısından Snapdragon hâlâ bir adım önde. Ona göre snapdragon mediatekden daha iyi.

İşlemci bir insan organı değil ki zamanla yaşlanıp performansı düşsün. Gelişen teknolojiyle birlikte yazılımlar daha fazla kaynak tükettiği için bu donanımlar yetersiz kalır ve cihazlarınız yavaşlar. Üst segment işlemciye sahip bir telefon alırsanız minimum 5 yıl sizi götürecektir.

Evet bende bu soruya sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum ama kesin bir cevap bulamıyorum sürekli düşünmek zorunda kalıyorum ya dimensity 9300'lü Xiaomi 14t Pro alacağım ya da mecbur daha iyi kameradan vazgeçip işlemci yüzünden POCO F7 Pro alacağım.

Rahat götürür merak etme, amiral gemisi bir cihaz gibi düşünebilirsin 14T proyu çünkü o fiyata o özellikler benim için amiral gemisidir. 4,5 yıl idare edecek bir işlemci. Eskiye nazaran Mediatek daha iyi işler çıkarıyor, sorunlu değil o kadar Mediatekleri eskiye göre. Mi 15 alamıyorsan 14T pro da hayli hayli iş görür, tavsiye ederim.