Medium Partner Programı'na (MPP) Türkiye'den direkt katılamıyorsunuz. Bu yüzden Türk yazarlar ödeme alamıyor. Bu yazıda size MPP'ye nasıl katılabileceğinizi göstereceğim. Ben iki hesabımı da bu şekilde yaptım, TR ve EN, ikisi de hemen onaylandı.

Öncelikle Payoneer hesabı açmanız gerekiyor. Payoneer hesabınızda ABD-USD, UK-Sterlin, Europe-Euro hesapları talep edin. Bunlardan USD ve Euro hesapları lazım olacak.

Sonra tarayıcınızın verilerini (çerez vs.) silin ve Medium'u açmayın. Windscribe VPN ile Germany-Castle sunucusuna bağlanın. VPN ile lokasyonunuzu değiştirdikten sonra MPP bağlantısına gidin ve Apply deyin. Ülke seçimi olarak Germany'i seçin.

Stripe hesabı oluşturun. Bireysel işletme olduğunuzu belirtin. Kişisel bilgilerinizi girin, adres olarak Türkiye'yi yazmayın. Adınıza kendi adresinizin yazılı olduğu bir fatura olmalı. Bu daha sonra onay için kullanılacak. Hesabı açtıktan 1-2 hafta sonra sizden adres kanıtı isteyebilirler, fatura burada devreye girecektir. Adres kısmına faturadaki Türkiye adresini girebilirsiniz. Ama ülke olarak Germany kalmalı. Evet, ülke DE, Germany olsa bile kabul olabiliyor.
Örnek salladım misalen:

Gülbahar sokağı 12000 sokak no:1
SEYHAN
POSTA KODU
ADANA
DE (Germany)
Faturada Türkiye kelimesi gibi bir ibare olmayacağı için bu şekilde yapabilirsiniz.

Banka bilgisi olarak Euro hesabınızın IBAN'ını girin. İsteğe bağlı kısımları atlayabilirsiniz. İş modeli olarak blogging yazabilirsiniz.

Stripe ana ekranda Settings>Account status'a bakın. Eğer Completed kısmında bir görev varsa tamamdır. Settings'ten banka ayarlamalarınızın olduğu yere gelin. Manage currencies deyin. Para birimini USD olarak seçin. Add bank account deyin. USD hesap bilgilerinizi girin. Schedule bölümünden ödemeyi manuele alın ve kaydedin.

Account status'ta Active tasks bölümünde ABD vergi formu görevi gelmesi gerekiyor. Start deyin. ABD ile işinizin olmadığını ve ABD vatandaşı olmadığınızı belirtin. Adres bilgilerinizi girin. İmzalayın ve gönderin. Accepted olunca iş tamamdır.

Medium'a taxpayer information formunu göndermeniz gerekiyor. Partner dashboard'dan ilgili bağlantıya tıklayın. For non-US invidiuals seçeneğini işaretleyin. Formu Türkiye bilgilerinize göre doldurun. Vergi indiriminden faydalanmak isterseniz işaretleyin. Bir sürü kutucuklu sayfada hepsini işaretleyin. İmzalayın ve gönderin.

Partner panelinde "Your tax information has been verified, and you’re now eligible to be paid through the Medium Partner Program." yazısı çıkarsa işlemler tamamdır.

Artık hikaye yazmaya başlayabilirsiniz. Hikayelerinizi gönderirken paywall'ı açmayı unutmayın!

Bu yazıda anlattığım şekilde 5 hesabı partner yaptım. 12 gündür kazanıyorum, 12 gündür partner programındayım. Kazancım şu şekilde, Allah nazardan korusun:

1709544591925.webp

Takıldığınız yer olursa lütfen sorun!

Pamuk ipliğine bağlı gibi gözüküyor ama umarım sorunsuzca kazanmaya devam edersiniz.
Bir kere para cebinize girdikten sonra gerisi önemli değil. Önümdeki hafta belli olacak, 8 marttan sonra.
Ama bu konuda açıkladığım yöntemle yüzlerce kişi ödeme alıyor. Ha benim şansıma bir şey olur orası ayrı :D Genel olarak işe yarayan bir sistem ama bu.

Medium'da algoritmanın kurbanı gittik. Çok hızlı kazanıyordum. Çünkü içinde bulunduğum topluluk Friend of Medium üyesiydi, hızlı kazanıyorduk. Bütün etkileşimler organik olmasına rağmen algoritma "Bir dakika ya!" dedi ve hesapları kapattı. Yeni hesap açtım. Şimdi de 10 dolar birikti bile. Ama bu sefer ödemeyi alacak gibiyim.