Merhaba arkadaşlar,
Eğitim videoları indiriyorum ve bunları Türkçe altyazı ile izlemek istiyorum. Amacım, videoyu YouTube'daki sinema modu gibi (tam ekran veya geniş ekran) açmak, ama altyazıyı asla video içeriğinin üstünde göstermemek. Bunun yerine, altyazı videonun altında bir siyah bant içinde olsun – tıpkı altyazı senkron yazılımlarında olduğu gibi. Çünkü videolarda teknik terimler var ve ekranın bozulmasını istemiyorum. Altyazıları kendim hazırlıyorum (timecode'lar dahil) ve videoya gömmek istemiyorum, sadece oynatıcıda görünmesini istiyorum.
Pot Player videosundaki "Force subtitles display under the video" seçeneğini yapmaktan ziyade 1080p videoyu Adobe Premier ile sıkıştırmadan ve 2k çözünürlülüğe çekmeden videoyu da genişliğinden kesmeden (sadece ortada görünmesini sağlamadan) nasıl verimli bir şekilde yapabilirim?
Teşekkürler.
Bu sorunu çözmek için öncelikle
Adobe Premiere Pro üzerinden şu yöntemi denedim:
- Videoyu 1080p'den (1920x1080), 2560x1440 (2K) çözünürlüğe yükselterek render aldım. Böylece videonun alt kısmına otomatik olarak siyah bir bant eklenmiş oldu. Bu yöntem, her video için verimsiz, hala istediğim sonuca ulaşamadım.
Herhangi bir Player üzerinden bu şekilde nasıl yaparım?
- Media Player Classic
- Pot Player
- KM Player
Eki Görüntüle 171962