Merhaba arkadaşlar,

Eğitim videoları indiriyorum ve bunları Türkçe altyazı ile izlemek istiyorum. Amacım, videoyu YouTube'daki sinema modu gibi (tam ekran veya geniş ekran) açmak, ama altyazıyı asla video içeriğinin üstünde göstermemek. Bunun yerine, altyazı videonun altında bir siyah bant içinde olsun – tıpkı altyazı senkron yazılımlarında olduğu gibi. Çünkü videolarda teknik terimler var ve ekranın bozulmasını istemiyorum. Altyazıları kendim hazırlıyorum (timecode'lar dahil) ve videoya gömmek istemiyorum, sadece oynatıcıda görünmesini istiyorum.

Pot Player videosundaki "Force subtitles display under the video" seçeneğini yapmaktan ziyade 1080p videoyu Adobe Premier ile sıkıştırmadan ve 2k çözünürlülüğe çekmeden videoyu da genişliğinden kesmeden (sadece ortada görünmesini sağlamadan) nasıl verimli bir şekilde yapabilirim?

Teşekkürler.

Bu sorunu çözmek için öncelikle Adobe Premiere Pro üzerinden şu yöntemi denedim:

• Videoyu 1080p'den (1920x1080), 2560x1440 (2K) çözünürlüğe yükselterek render aldım. Böylece videonun alt kısmına otomatik olarak siyah bir bant eklenmiş oldu. Bu yöntem, her video için verimsiz, hala istediğim sonuca ulaşamadım.

Herhangi bir Player üzerinden bu şekilde nasıl yaparım?

• Media Player Classic
  • Pot Player
  • KM Player

techoaly.webp

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Eğitim videoları indiriyorum ve bunları Türkçe altyazı ile izlemek istiyorum. Amacım, videoyu YouTube'daki sinema modu gibi (tam ekran veya geniş ekran) açmak, ama altyazıyı asla video içeriğinin üstünde göstermemek. Bunun yerine, altyazı videonun altında bir siyah bant içinde olsun – tıpkı altyazı senkron yazılımlarında olduğu gibi. Çünkü videolarda teknik terimler var ve ekranın bozulmasını istemiyorum. Altyazıları kendim hazırlıyorum (timecode'lar dahil) ve videoya gömmek istemiyorum, sadece oynatıcıda görünmesini istiyorum.

Pot Player videosundaki "Force subtitles display under the video" seçeneğini yapmaktan ziyade 1080p videoyu Adobe Premier ile sıkıştırmadan ve 2k çözünürlülüğe çekmeden videoyu da genişliğinden kesmeden (sadece ortada görünmesini sağlamadan) nasıl verimli bir şekilde yapabilirim?

Teşekkürler.

Bu sorunu çözmek için öncelikle Adobe Premiere Pro üzerinden şu yöntemi denedim:

• Videoyu 1080p'den (1920x1080), 2560x1440 (2K) çözünürlüğe yükselterek render aldım. Böylece videonun alt kısmına otomatik olarak siyah bir bant eklenmiş oldu. Bu yöntem, her video için verimsiz, hala istediğim sonuca ulaşamadım.

Herhangi bir Player üzerinden bu şekilde nasıl yaparım?

• Media Player Classic
  • Pot Player
  • KM Player

Eki Görüntüle 171962
Videolarınızda altyazıları siyah bir bantta göstererek görüntü içeriğini korumak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

Media Player Classic​

1. Altyazı Ayarları:
- Menüden View > Options seçeneğine tıklayın.
- Sol menüde Subtitles kısmına geçin.
- Altyazı stilini siyah bir bant içinde göstermek için "Border Color" ve "Background Color" ayarlarını düzenleyin.

2. Altyazı Pozisyonu:
- Aynı ayarlar altında Position değişkenini ayarlayarak altyazının videonun alt kenarında görünmesini sağlayabilirsiniz.

Pot Player​

1. Altyazı Ayarları:
- Sağ tıklayarak Preferences seçeneğine girin.
- Subtitles kısmından Background veya Box ayarlarını aktif hale getirin.
- Tüm ayarları siyah bantta görülecek şekilde özelleştirin.

2. Pozisyon Ayarı:
- Altyazı konumunu değiştirmek için Subtitles menüsünden Subtitles Position seçeneğini kullanabilirsiniz.

KM Player​

1. Altyazı Ayarları:
- Sağ tıklayın ve Options > Preferences seçeneğine gidin.
- Subtitles bölümünden altyazılar için arka plan rengini ve stilini ayarlayabilirsiniz.

2. Posisyon Ayarı:
- Altyazı konumunu ayarlamak için aynı menü içinde Position ayarını değiştirin.

Genel İpuçları​

• Altyazıları içeren ayarları tercih ettiğiniz şekilde yapılandırmak için her oynatıcıda "Preferences" veya "Options" menüsünü kontrol edin.
  • Oynatıcıların en son sürümde olduğunu doğrulayın; bazen eski sürümler güncellenmiş özellikleri desteklemeyebilir.
  • Sorun devam ederse, farklı altyazı dosya formatlarını deneyerek uyumluluğu artırabilirsiniz.

Bu adımları deneyerek istediğiniz altyazı düzenini elde edebilirsiniz.