Rehber Mem Reduct ile RAM kullanım azaltma rehberi

akif_3448

Becerikli
Makaleler
1
Yer
İstanbul

- Mem Reduct nedir?​

• Küçük, ücretsiz ve taşınabilir (kurulum gerektirmiyor).
  • RAM belleği otomatik temizleyerek daha fazla boş alan sağlar.
  • Hafif olduğu için kendisi ekstra yük bindirmez.

- İndirme ve kurulum​

• Site linki
  • ZIP dosyasını indir → çıkart → memreduct.exe çalıştır.
  • Kurulum yok, direkt açabilirsin.

- Kullanım​

• Açıldığında sistemde ne kadar RAM kullanıldığını ve ne kadar boş kaldığını gösterir.
  • "temizle” butonuna tıkla → RAM otomatik olarak optimize edilir.
  • Ortalama %10–30 arası boş RAM elde edebilirsin.

- Otomatik RAM temizleme​

• Ayarlar → genel kısmına gir.
  • “Ram %70'i geçtiğinde otomatik temizle” gibi bir eşik belirleyebilirsin.
  • Böylece arka planda sürekli çalışır ve kasmaları önler.

5- Dikkat edilmesi gerekenler​

• RAM'i boşaltırken bazı uygulamalar birkaç saniyeliğine yavaşlayabilir (özellikle tarayıcılar).
  • Çok fazla oyun veya program açıksa RAM boşaltma anlık FPS düşüşüne neden olabilir?
  • O yüzden günlük kullanımda çok faydalı ama oyun oynarken manuel temizlemek daha mantıklı.

Sonuç​

Eğer sizde 4-8 GB RAM varsa kullanabilirsiniz fakat 16 GB RAM'iniz varsa kullanmanız saçma olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden geri doluyor ama oyle bir sorunu var ayrica ayarlardan butun hepsini secin tek tusla 11gb temizlemisti 32gb sistemde benim.

Bu uygulama yerine ISLC daha iyi bir seçenek değil mi?

@akif_3448

Windows zaten kendisi otomatik yönetiyor, hem kullanılacaksa RAMMap diyorum. Microsoft’un kendi aracı sonuçta.

FPS düşmesi önbellekle (cache) çok alakalı değil. Sistem üzerinden eğer RAM / VRAM miktarı yetmezse o zaman drop / shutter yaşanır.

Ne zaman gerekli olur? Oyun içindeki bazı objeler bozulmuşsa veya bir obje kötü render edildiyse, bütün haritalar sıfırlanır.

Ben ilk defa duydum rammapi ama faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…