akif_3448

Becerikli
Makaleler
1
Yer
İstanbul

1️- Mem Reduct nedir?​

• Küçük, ücretsiz ve taşınabilir (kurulum gerektirmiyor).
  • RAM belleği otomatik temizleyerek daha fazla boş alan sağlar.
  • Hafif olduğu için kendisi ekstra yük bindirmez.

2️- İndirme ve kurulum​

• Site linki
  • ZIP dosyasını indir → çıkart → memreduct.exe çalıştır.
  • Kurulum yok, direkt açabilirsin.

3️- Kullanım​

• Açıldığında sistemde ne kadar RAM kullanıldığını ve ne kadar boş kaldığını gösterir.
  • "temizle” butonuna tıkla → RAM otomatik olarak optimize edilir.
  • Ortalama %10–30 arası boş RAM elde edebilirsin.

4️- Otomatik RAM temizleme​

• Ayarlar → genel kısmına gir.
  • “Ram %70'i geçtiğinde otomatik temizle” gibi bir eşik belirleyebilirsin.
  • Böylece arka planda sürekli çalışır ve kasmaları önler.

5- Dikkat edilmesi gerekenler​

• RAM'i boşaltırken bazı uygulamalar birkaç saniyeliğine yavaşlayabilir (özellikle tarayıcılar).
  • Çok fazla oyun veya program açıksa RAM boşaltma anlık FPS düşüşüne neden olabilir?
  • O yüzden günlük kullanımda çok faydalı ama oyun oynarken manuel temizlemek daha mantıklı.

Sonuç​

Eğer sizde 4-8 GB RAM varsa kullanabilirsiniz fakat 16 GB RAM'iniz varsa kullanmanız saçma olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden geri doluyor ama oyle bir sorunu var ayrica ayarlardan butun hepsini secin tek tusla 11gb temizlemisti 32gb sistemde benim.

@akif_3448

Windows zaten kendisi otomatik yönetiyor, hem kullanılacaksa RAMMap diyorum. Microsoft’un kendi aracı sonuçta.

FPS düşmesi önbellekle (cache) çok alakalı değil. Sistem üzerinden eğer RAM / VRAM miktarı yetmezse o zaman drop / shutter yaşanır.

Ne zaman gerekli olur? Oyun içindeki bazı objeler bozulmuşsa veya bir obje kötü render edildiyse, bütün haritalar sıfırlanır.

@akif_3448

Windows zaten kendisi otomatik yönetiyor, hem kullanılacaksa RAMMap diyorum. Microsoft'un kendi aracı sonuçta.

FPS düşmesi önbellekle (cache) çok alakalı değil. Sistem üzerinden eğer RAM / VRAM miktarı yetmezse o zaman drop / shutter yaşanır.

Ne zaman gerekli olur? Oyun içindeki bazı objeler bozulmuşsa veya bir obje kötü render edildiyse, bütün haritalar sıfırlanır.

Ben ilk defa duydum rammapi ama faydalı olabilir.