Herkese iyi günler diliyorum. Slayer X7t cihazım için şüphe ile yaklaşarak aldığım ama sonucunda memnun kaldığım memo soğutucu hakkında görüşlerimi eksiler ve artılar şeklinde paylaşıyorum.
Soğutma performansı cidden piyasada ki çoğu cihazdan iyi. Detaylı bilgi vermek gerekirse yeti, Monster Pusat gibi cihazlar kullandım ama bu performans hiçbirinde yok. Laptoptan, masaüstü deneyimi verdirten bir cihaz oldu. Basınçlı hava sayesinde yarı geçirgen nefes alan pedlerle tam bir sirkülasyon oluşturuyor böylelikle fanın verdiği hava boşa gitmiyor. Aslında soğutucularda ki verimsizliğin sebebi bu.
artıları:
- Tek fan Max 2400 RPM basınçlı hava.
- Yaklaşık 12 cm yükseltebilen yapısı var.
- Fanında tozu önlemek için filtre bulunuyor.
- 2 adet RGB modu var bana yetiyor şahsen.
- Kaydırmaz hafızalı süngerleri kaliteli.
- Jack şeklinde adaptörler geliyor, maximum güç ve USB port işgal etmiyor.
eksileri:
- Odada tek değilseniz almayın.
- Kulaklık kullanmıyorsanız almayın.
- Plastik kalitesi zayıf.
- Tutacak aparatlarının tasarım berbatlığı yüzünden laptop kapanmıyor...
- Düşük devirde vitesi zorlayan dizel araç gibi ses çıkarıyor garip şekilde yüksek hızda o ses yok.
- Minimum işlev 1400 RPM sonrası oluyor.
- Soğutucuyu kullanmadığınızda cihaz altı hava akışı çok az oluyor bu yüzden boşta 1 2 derece fazla ısınabiliyor. Bu sebepten ben 600 RPM boştayken açıyorum veya CPU Turbo'yu kapatıyorum.
Deneyimim de laptop tutucu aparat yüzünden kapağı kapanmadığı için takmadım ama kayma yaratmıyor. Ayrıca bayağı yükseltiyor cihazı ve boyun agrısından kurtuldum. Yalnız yaşıyorum ve kulaklık kullanıyorum bu yüzden gürültü bana problem olmuyor.
Last of Us 2'de.
Soğutucusuz 10 dakika boyunca, sessiz performans modunda CPU PL1-55 PL2-90'iken sadece yükseltme ile.
GPU'min 82 Max 84.
CPU'min 77 Max 82.
Soğutuculu (Max güçte) ısınmış cihazı 5 dakika içerisinde.
GPU'min 68 Max 70.
CPU'min 62 Max 66 derecelerde gezindi.
Harika.
Fiyatının hakkını veriyor ama ergonomik değil, plastiği bir tık iyi olabilirdi. Yine de değer cihazın ömrünü uzatacak en iyi adım olabilir.
Eki Görüntüle 229872