İnceleme Memo FL08

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wisaoi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 284
  • Etiketler Etiketler
    kullanıcı

wisaoi

Becerikli
Herkese iyi günler diliyorum. Slayer X7T Cihazım için şüphe ile yaklaşarak aldığım ama sonucunda memnun kaldığım Memo soğutucu hakkında görüşlerimi eksiler ve artılar şeklinde paylaşıyorum.

Soğutma performansı cidden piyasada ki çoğu cihazdan iyi. Detaylı bilgi vermek gerekirse Yeti, Monster Pusat gibi cihazlar kullandım ama bu performans hiçbirinde yok. Laptoptan, masaüstü deneyimi verdirten bir cihaz oldu. Basınçlı hava sayesinde yarı geçirgen nefes alan pedlerle tam bir sirkülasyon oluşturuyor böylelikle fanın verdiği hava boşa gitmiyor. Aslında soğutucularda ki verimsizliğin sebebi bu.

Artıları:
  • Tek fan Max 2400 Rpm basınçlı hava
  • Yaklaşık 12 cm yükseltebilen yapısı var
  • Fanında tozu önlemek için filtre bulunuyor
  • 2 adet RGB modu var bana yetiyor şahsen.
  • Kaydırmaz Hafızalı Süngerleri kaliteli
  • Jack şeklinde adaptörler geliyor, maximum güç ve usb port işgal etmiyor.
Eksileri:
  • Odada tek değilseniz almayın
  • Kulaklık kullanmıyorsanız almayın
  • Plastik kalitesi zayıf
  • Tutacak aparatlarının tasarım berbatlığı yüzünden laptop kapanmıyor...
  • Düşük devirde vitesi zorlayan dizel araç gibi ses çıkarıyor garip şekilde yüksek hızda o ses yok.
  • Minimum işlev 1400 RPM sonrası oluyor.
  • Soğutucuyu kullanmadığınızda cihaz altı hava akışı çok az oluyor bu yüzden boşta 1 2 derece fazla ısınabiliyor. Bu sebepten ben 600 RPM boştayken açıyorum veya CPU Turboyu kapatıyorum.

Deneyimim de laptop tutucu aparat yüzünden kapağı kapanmadığı için takmadım ama kayma yaratmıyor. Ayrıca baya yükseltiyor cihazı ve boyun agrısından kurtuldum. Yalnız yaşıyorum ve kulaklık kullanıyorum bu yüzden gürültü bana problem olmuyor.
Last Of Us 2'de

Soğutucusuz 10 dakika boyunca, sessiz performans modunda CPU PL1-55 PL2-90'iken Sadece yükseltme ile
GPU Min 82 Max 84
CPU Min 77 Max 82

Soğutuculu (max güçte) ısınmış cihazı 5 dakika içerisinde
GPU Min 68 Max 70
CPU Min 62 Max 66 derecelerde gezindi.

Harika.

Fiyatının hakkını veriyor ama ergonomik değil, plastiği bir tık iyi olabilirdi. Yine de değer cihazın ömrünü uzatacak en iyi adım olabilir.

Fandan çıkan ses mikrofonunuza yansıyor mu hocam? Maksimum devirde yansıyor ise yansımadığı deviri ve o devirdeki sıcaklık değerlerini bizimle paylaşabilir misiniz?

Fandan çıkan ses mikrofonunuza yansıyor mu hocam? Maksimum devirde yansıyor ise yansımadığı deviri ve o devirdeki sıcaklık değerlerini bizimle paylaşabilir misiniz?

Korumalı mikrofonsa sorun olacağını sanmam. Kulak tırmalamayan devir 1500 RPM. Şu an müsait değilim yarın öğlen 1500 RPM testini yapıp buraya görsel eklerim.

Denedim hocam, sessiz performans modda kapalı:
GPU Max 83 ort. 82 CPU Max 85 ort 80.

1600 RPM değerleri (ses duyulmuyor 1600 sonrası sesli)
GPU'min 75 ort 77 CPU'min 70 ort 73.

Deviri yükseltip 1900 yaptım hafif gürültülü ama tolare edilebilir. 55 dB.
GPU'min 73 ort 72 CPU'min 66 ort 68.

@shiedae3

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam.

Hocam selam, X7t 5070 modelinde mi kullanıyorsunuz bu soğutucuyu? FPS veya watt değerlerinde bir artış sağladı mı?

Son düzenleme:

Bir şey soracağım bende yeni aldım aynı soğutucuyu ama bir problem var oda fandan gıcırtı sesleri geliyor hafif çok değil ve aynı dediğiniz gibi geliyor elektrik problemi degil bence çünkü kapayınca da gıcırtı sesleri geliyor değişim istiyorum idefixten aldim akıllıphone sitesi var mış oradan almayı düşünüyorum.

Bende gıcırtı yok hocam. Muhtemel sorunlu ürün denk gelmiş. Eğer egzoz fanı gibi bir ses ise sorun degil 2 kez aldım ikisi de aynı ama gıcırtı gibi bir ses sorunu yok bende. Değişim yapın bence de

Teşekkürler hocam.

Hocam selam, X7t 5070 modelinde mi kullanıyorsunuz bu soğutucuyu? FPS veya watt değerlerinde bir artış sağladı mı?
Evet ve evet zaten watt sorunu olmuyordu cihaz stok halde de çok ısınmıyor diğer modellere göre. Ancak Fps de geç oyunda artış oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…