Hybrid Theory 125

Bilgin
Yer
PATHOS-II
Merhabalar, iyi Sosyaller.

Memo FL08 soğutucum bugün öğlen elime ulaştı. Birkaç saat önce takıp kullanmaya başladım. Cihazın soğutma performansından memnun kaldım. İşlemci sıcaklığı hiç peak değeri görmedi. Hatta normalde 100,8 dereceyi gördüğü yerde 95 derecenin üstüne çıkmadı.

Ancak cihazın fanından garip bir takırdama, sürtünme gibi bir ses geliyor. Biraz arka ayaklarıyla oynadım; yükseltip alçalttım. Şimdi bir tık daha iyi fakat düşük devirde hâlen bir takırdama sesi geliyor.

Değişim talebi oluşturmalı mıyım? Cihaz kesinlikle çok işime yaradı ama takırdama sesi biraz rahatsız ediyor. Ne tavsiye edersiniz?

memo-fl08.webp

Son düzenleme:
Merhabalar, iyi Sosyaller.

Memo FL08 soğutucum bugün öğlen elime ulaştı. Birkaç saat önce takıp kullanmaya başladım. Cihazın soğutma performansından memnun kaldım. İşlemci sıcaklığı hiç peak değeri görmedi. Hatta normalde 100,8 dereceyi gördüğü yerde 95 derecenin üstüne çıkmadı.

Ancak cihazın fanından garip bir takırdama, sürtünme gibi bir ses geliyor. Biraz arka ayaklarıyla oynadım; yükseltip alçalttım. Şimdi bir tık daha iyi fakat düşük devirde hâlen bir takırdama sesi geliyor.

Değişim talebi oluşturmalı mıyım? Cihaz kesinlikle çok işime yaradı ama takırdama sesi biraz rahatsız ediyor. Ne tavsiye edersiniz?

Hocam aynısından benim oğlanda var 1. videodaki 1955 rpm deki o kadar takırtı yok (ek : bir kaç kez tekrar dinledim rpm iniz azaldıkça takırtı artıyor sizde ), 2. video da zaten hiç ses duyamadım halletmişsiniz gibi duruyor ama yine de sadece kendini soğutan soğutucular kadar da sessiz değil, ders çalışırken 1000 lere indiğiniz de hem hala etkili hem de kesinlikle sizi rahatsız edecek bir ses gelmiyor.

EK : Hatta takırtıdan ziyade bir yere değiyor muş gibi sizinki. Eğer 2. video daki gibi sessiz kalıyorsa problem yok daha sessiz olamaz zaten ama 1 . videodaki özellikle rpm düştükçe takırtı yükseliyorsa (mesela 1000 rpm de de o ses geliyorsa) değiştirin bence.

Son düzenleme:
Hocam aynısından benim oğlanda var 1. videodaki 1955 rpm deki o takırtı yok, 2. video da zaten hiç ses duyamadım halletmişsiniz gibi duruyor ama yine de sadece kendini soğutan soğutucular kadar da sessiz değil, ders çalışırken 1000 lere indiğiniz de hem hala etkili hem de kesinlikle sizi rahatsız edecek bir ses gelmiyor.
Hocam ikinci videodan sonra tekrardan ses gelmeye başladı. Tam çözdüm derken tekrar başladı o ses. Ben ürünün kargoda zarar gördüğünü düşünüyorum. Yani düz fan sesi olsa tamam. Ben zaten bunun bilincinde sipariş etmiştim. Ancak bayağı takırdama sesi geliyor, sanki ekseninden oynamış gibi. Özellikle düşük devirde takırdama daha net duyulur oluyor. Çok gariptir ki son kademeye alıp tekrar 2000 devire indirdiğimde ses gidiyor ama oyun açıp oynadığımda geri geliyor. Emin olamadım.

Hocam ikinci videodan sonra tekrardan ses gelmeye başladı. Tam çözdüm derken tekrar başladı o ses. Ben ürünün kargoda zarar gördüğünü düşünüyorum. Yani düz fan sesi olsa tamam. Ben zaten bunun bilincinde sipariş etmiştim. Ancak bayağı takırdama sesi geliyor, sanki ekseninden oynamış gibi. Özellikle düşük devirde takırdama daha net duyulur oluyor. Çok gariptir ki son kademeye alıp tekrar 2000 devire indirdiğimde ses gidiyor ama oyun açıp oynadığımda geri geliyor. Emin olamadım.
evet kargoda olmuş olabilir , 2. video daki gibi olmalı normalde ve dediğim gibi 1000 rpm e getirdiğinizde o takırtı olmaması lazım. Bizde de 1400-1700 gibi hafif bir takırtı oluyor ama ne daha üstünde ne de dediğim gibi 1000 civarlarında sizinki gibi bir ses gelmiyor . Soğutucu ve laptop oğlumun olduğu için aldı gitti, yoksa ben de açar tekrar bir denerdim ama herhangi bir şikayette de bulunmadı sonradan.

Trendyol'daki Memo FL08 ürünleri sorunlu hep nedense. Ya böyle ses çıkardığı ya da kırık olduğu için 3-4 kere iade edip tekrar almak zorunda kaldım.

evet kargoda olmuş olabilir , 2. video daki gibi olmalı normalde ve dediğim gibi 1000 rpm e getirdiğinizde o takırtı olmaması lazım. Bizde de 1400-1700 gibi hafif bir takırtı oluyor ama ne daha üstünde ne de dediğim gibi 1000 civarlarında sizinki gibi bir ses gelmiyor . Soğutucu ve laptop oğlumun olduğu için aldı gitti, yoksa ben de açar tekrar bir denerdim ama herhangi bir şikayette de bulunmadı sonradan.
Kulaklık kafamda, ses halen çok rahatsız edici şekilde geliyor. Kesilse neyse derdim ama bozuk plak gibi ses çıkartıyor. Ne yapsam bilemedim. Ciddi söylüyorum soğutucuyu kapatınca dünya varmış dedim.

Trendyol'daki Memo FL08 ürünleri sorunlu hep nedense. Ya böyle ses çıkardığı ya da kırık olduğu için 3-4 kere iade edip tekrar almak zorunda kaldım.
Henüz talep oluşturmadım ama tamamen iade edip Amazon'dan GT200 mü alsam diyorum. Değişim için şansımı denemeli miyim, tamamen iade edip GT200 almalı mıyım yoksa direkt iade edip Tuneex standımla devam mı etmeliyim?

Çin işi işte :) , Trendyol ne yapsın , genelde şöyle oluyor , diyelim ki 1000 tane geldi TR ye , onun 50-60 tanesi sıkıntılı oluyor, o 1000 tane satılınca , o sıkıntılı (ve bir kaç tanede sıkıntız olanlar kalıyor) olanlar tekrar satılmaya başlanıyor muhtemelen , süreç böyle dönüp duruyor , aynı ölü pixel li monitör hikayesi. Oğlan normalde PC kullanıyor artık , okulda da oyun oynamadığı için soğutucuya gerek olmuyor PTM durumu kotarıyor kendi fanı ile, köye falan gittiğinde oyun oynarken de bir süreliğine yüksek fan sesine katlanıyor ısınmayı engellemek için.

EK : Opss , konu sahibine yazıyorum zannediyordum idare edin , uykusuzluk.

Son düzenleme: