Memtest86 yaptım ve sonuç bu ayrıca testen sonra VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mavi ekran hatası oldu oyunlarda da nvlddmkm 2B00 hatası alıyorum, dump:
VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
The video scheduler has detected that fatal violation has occurred. This resulted
in a condition that video scheduler can no longer progress. Any other values after
parameter 1 must be individually examined according to the subtype.
Arguments:
Arg1: 0000000000000002, The driver failed upon the submission of a command.
Arg2: ffffffffc000000d
Arg3: ffffe502faecf8e0
Arg4: ffff9a8bfa51bcc0
Klasik bir ekran kartı hatası olarak duruyor ama iş parçacıklarına bakmak lazım:
Ekran kartı uyarısını görmezden gel, tamamen RAM hatası olarak duruyor. Bu da sendeki RAM problemini açıklıyor. RAM hatalarında ekran kartı problemleri olması normaldir. Bellek yönetimi işi biraz karışık bir iş. XMP ayarını kapatıp sorunu çözebilirsin, 3600MHz'de stabil bir sistem olmaması doğal.
A-XMP açtım ayrıca voltajı 1.4 yaptım
Sorum şu şimdi yeni anakart aldım önceki A520 ma Pro'du şimdi yeni anakartta 4 adet slot var ben 2 ve 4 slotu kullanıyorum şimdi RAM değil mi sorun var slottamı var bilmiyorum şimdi bir tane RAM seçsem 4 Slota'da takabilirim değil mi? Kısa devre olmaz değil mi? @Spyhis
Tekrar test yaptım BIOS reset yaptım mghz 2133e düştü, XMP'de yarısında error veriyordu şimdi vermedi.
VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
The video scheduler has detected that fatal violation has occurred. This resulted
in a condition that video scheduler can no longer progress. Any other values after
parameter 1 must be individually examined according to the subtype.
Arguments:
Arg1: 0000000000000002, The driver failed upon the submission of a command.
Arg2: ffffffffc000000d
Arg3: ffffe502faecf8e0
Arg4: ffff9a8bfa51bcc0
Klasik bir ekran kartı hatası olarak duruyor ama iş parçacıklarına bakmak lazım:
Ekran kartı uyarısını görmezden gel, tamamen RAM hatası olarak duruyor. Bu da sendeki RAM problemini açıklıyor. RAM hatalarında ekran kartı problemleri olması normaldir. Bellek yönetimi işi biraz karışık bir iş. XMP ayarını kapatıp sorunu çözebilirsin, 3600MHz'de stabil bir sistem olmaması doğal.
Hocam çözdüm: Memtest86'da error veriyordu, RAM'lerden birini söktüm, artık error yok. Bir tane RAM'den kaynaklanıyormuş, benim RAM'ler 3600 MHz'di, o yüzden konu açtım. Ayrıca sökerken elim biraz yağlıydı, bir şey olur mu?