Çözüldü Memtest86'da USB biçimlendirilirken 511 MB'a sabitleniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Picky
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 186
  • Etiketler Etiketler
    memtest86
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Picky

Uzman
Arkadaşlar RAM'lerimi test etmek için Memtest86 programını USB'ye yazdırmaya çalışıyorum ancak böyle bir şey oluşuyor.
Yazdırma bitince çift biçimlendirme uyarısı geliyor.

128 GB ve 16 GB'lık iki adet USB belleğim var, ikisiyle de biçimlendir deyince iki bellek de 511MB'a sabitleniyor ve içi boş olarak görünüyor. Biçimlendirmeyince belleklere ait hiçbir hafıza bilgisi yazmıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Its normal that after using ImageUSB with the RAW image you cannot browse the USB in Windows and don’t see the EFI folder. The drive is still bootable just not in a way Windows can read. If you boot your machine from it, MemTest86 should start fine.

Bu bir sıkıntı değil, eğer cihazınız boot ediyor ise problem yok.
Büyük olasılık ile USB'nizdeki diğer bölümleri unallocated area olarak oluşturuyor. Arama çubuğuna Bilgisayar Yönetimi yazıp Bilgisayar Yönetimi ekranından Disk Yönetimine girip ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Dediğim gibi, 13 küsür GB alan ayrılmamış alan, Memtest bu şekilde kullanılıyor. Memtest ile işinizi hallettikten sonra diğer bölümleri sağ tık ile silip tek bir ayrılmamış alan kalana kadar temizleyin. Ardından Sağ tık ile ayrılmamış alanı formatlayın.

EFI bölümünü silemezseniz. Diskpart aracı kullanabilirsiniz.

Ya da kolay olmasını isterseniz Rufus yazılımını indirip Freedos yazıp, ardından da cihazı biçimlendirebilirsiniz.

Not: Şu an diskin içini görememeniz, içinin boş olarak gözükmesi normal bir durum.

Hocam demek istediğinizi anladım sanırım ancak işte yazdırma işlemini tamamlamıyor sanırım. Recep Baltaş'ın rehber videosunu izlediğimde yazdırma işlemi bitince USB içerisinde aşağıdaki dosyalar oluyor ancak benim yazdırma işlemim sağlıklı sonlanmıyor. USB'yi açamıyorum içerisindekileri görmek için.

Its normal that after using ImageUSB with the RAW image you cannot browse the USB in Windows and don’t see the EFI folder. The drive is still bootable just not in a way Windows can read. If you boot your machine from it, MemTest86 should start fine.

Bu bir sıkıntı değil, eğer cihazınız boot ediyor ise problem yok.

Çözüm
Bir sorun var düşüncesiyle boot denemedim hocam. Birazdan deneyeceğim.

@8454

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…