Detaylar
Kim cevapladı?Behzatinho
Yetkin
Aday memur olarak atanacağımı belgelediğimden askerliğimi 6 ay süreyle ertelendi. Ancak aday memur olarak göreve başlamadığımdan tekrar askerliğimi erteletebilir miyim?
Askeralma Yönetmeliği’nin 55’nci madde birinci fıkrasının a bendi gereğince; aday memur olarak atanacağına dair belge ile altı ay süre ile ertelemesi yapılanların, aynı kurum için ikinci kez belge ile müracaat etmeleri hâlinde ertelemeleri yapılmaz.
Daha fazlasına bu linkten ulaşabilirsiniz hocam..
https://www.msb.gov.tr/Genel/icerik/sikca-sorulan-sorular
Askeralma Yönetmeliği’nin 55’nci madde birinci fıkrasının a bendi gereğince; aday memur olarak atanacağına dair belge ile altı ay süre ile ertelemesi yapılanların, aynı kurum için ikinci kez belge ile müracaat etmeleri hâlinde ertelemeleri yapılmaz.
Daha fazlasına bu linkten ulaşabilirsiniz hocam..
https://www.msb.gov.tr/Genel/icerik/sikca-sorulan-sorular
ALCYONEUS
Uzman
Üniversiteyi bu sene kazanamazsam, KPSS üzerinden memur olmayı düşünüyorum. Üniversiteyi kazanınca 4 yıl erteliyorlar onu biliyorum ama memuriyete girince işler nasıl yürüyor, memuriyete girince kaç yıl hakkımız oluyor?
Belli bir süre tecil ettiriyorsun ondan sonra yine askerlik geliyor eğer sözleşmeli devlet personeliysen bedelli yapmazsan sözleşmen feshedilir, kadroluysan askerliğini yapıyorsun sen askerdeyken kadron donduruluyor yani atılmıyorsun. Askerliğin bittikten sonra da memur olarak çalışmaya devam ediyorsun.
Thanos
Üstün
Şimdi anlamadım hocam, ben askerlikten döndükten sonra memuriyetten atılıyor muyum? sözleşmeli devlet personeli nedir o kadar detaylı bilmiyorum. KPSS'den bildiğiniz düz memur olacağım, atılır mıyım?Belli bir süre tecil ettiriyorsun ondan sonra yine askerlik geliyor eğer sözleşmeli devlet personeliysen bedelli yapmazsan sözleşmen feshedilir, kadroluysan askerliğini yapıyorsun sen askerdeyken kadron donduruluyor yani atılmıyorsun. Askerliğin bittikten sonra da memur olarak çalışmaya devam ediyorsun.
Şimdi anlamadım hocam, ben askerlikten döndükten sonra memuriyetten atılıyor muyum? Sözleşmeli devlet personeli nedir o kadar detaylı bilmiyorum. KPSS'den bildiğiniz düz memur olacağım, atılır mıyım?
Askerlik görevini yapmak üzere gideceğini yazılı olarak bildirirsen atamazlar diye biliyorum. Sigorta çıkışların mecbur yapılır. Askeriye senin sigortanı karşılar. Tezkereni aldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 1 aylık gibi bir süreyi fazladan yatırıyor. Ondan sonra seni işe almak zorundalar. Belki o 1 aylık süreyi beklemene bile gerek yoktur. Asker alma şubesi daha kesin bilgiler verecektir.
Benim kuzenim memur yaşı geldiğinde gitmişti.
ALCYONEUS
Uzman
Şimdi anlamadım hocam, ben askerlikten döndükten sonra memuriyetten atılıyor muyum? Sözleşmeli devlet personeli nedir o kadar detaylı bilmiyorum. KPSS'den bildiğiniz düz memur olacağım, atılır mıyım?
Hocam sözleşmeli alımlar da var kadrolu alımlar da var ikiye ayrılıyor memuriyet. Sözleşmeli astsubay ile muvazzaf astsubay gibi birisi devletin kadrolu görevli diğeri sözleşme usulü ile çalışan görevli birinde sözleşme şartı var belli gün gelmezsen rahatsızlığın ne olursa olsun sözleşmende " sözleşme feshedilebilir" diyorsa sözleşmeni feshedebilirler. Ben de askerliğimi henüz yapmadım ve benim okuduğum bölümden alınan personeller genelde sözleşmeli oluyor ya da başvuracağım yerler sözleşmeli personel alıyor sözleşmeli personellerde sözleşme feshedilirse devlet memurluğu ile ilişiğin kesilir yani işsiz kalırsın ama kadrolu çalışansan kadron donduruluyor yani işine son verilmiyor askerliğini yapıyorsun geliyorsun ondan sonra memur olarak çalışmaya devam ediyorsun.
Sözleşmeli personel alımlarından memur olursan askerliği bedelli yapman gerekebilir atılıp atılmaman tamamen bağlı olduğun kurumun inisiyatifine bağlı bir durum ama kadrolu memursan etline sütlüne karışan eden yok tabii memur olanlar yine her şekilde bedelli yapıyor düzenin bozulmaması için ama yine de 6 ay yapabiliyorlar kadrolu memurlar için böyle bir engel yok diye biliyorum.
Thanos
Üstün
Atılmamak için kadrolu memuriyete nasıl girebilirim peki bu konuda da bilgi verebilir misiniz?Hocam sözleşmeli alımlar da var kadrolu alımlar da var ikiye ayrılıyor memuriyet. Sözleşmeli astsubay ile muvazzaf astsubay gibi birisi devletin kadrolu görevli diğeri sözleşme usulü ile çalışan görevli birinde sözleşme şartı var belli gün gelmezsen rahatsızlığın ne olursa olsun sözleşmende " sözleşme feshedilebilir" diyorsa sözleşmeni feshedebilirler. Ben de askerliğimi henüz yapmadım ve benim okuduğum bölümden alınan personeller genelde sözleşmeli oluyor ya da başvuracağım yerler sözleşmeli personel alıyor sözleşmeli personellerde sözleşme feshedilirse devlet memurluğu ile ilişiğin kesilir yani işsiz kalırsın ama kadrolu çalışansan kadron donduruluyor yani işine son verilmiyor askerliğini yapıyorsun geliyorsun ondan sonra memur olarak çalışmaya devam ediyorsun.
Sözleşmeli personel alımlarından memur olursan askerliği bedelli yapman gerekebilir atılıp atılmaman tamamen bağlı olduğun kurumun inisiyatifine bağlı bir durum ama kadrolu memursan etline sütlüne karışan eden yok tabii memur olanlar yine her şekilde bedelli yapıyor düzenin bozulmaması için ama yine de 6 ay yapabiliyorlar kadrolu memurlar için böyle bir engel yok diye biliyorum.
Behzatinho
Yetkin
Son dönemde yapılan atamaların çoğu sözleşmeli personel ve KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) olarak yapılıyor. Sözleşmeli Personel olarak girenler 3 yıl içinde kadroya geçiyorlar. Atanır atanmaz da kadroya geçen bölümler var ama eskisi gibi çok yok sanırsam belli bir yılı doldurduktan sonra tamamen kadroya geçilmiş oluyorAtılmamak için kadrolu memuriyete nasıl girebilirim peki bu konuda da bilgi verebilir misiniz?
Thanos
Üstün
Hem üniversite hem memur olursam o zaman, kadroluya girmek için gereken süreyide tamamlarım sıkıntıda yaşanmaz. O zaman üniversiteye girmeden KPSS girmek demek, 6 ay sonra asker yolcusu demek oluyor. Askerlikten sonra almıyorlarsa tekrar KPSS mi hazırlanmak gerekiyor?Son dönemde yapılan atamaların çoğu sözleşmeli personel ve KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) olarak yapılıyor. Sözleşmeli Personel olarak girenler 3 yıl içinde kadroya geçiyorlar. Atanır atanmaz da kadroya geçen bölümler var ama eskisi gibi çok yok sanırsam belli bir yılı doldurduktan sonra tamamen kadroya geçilmiş oluyor